Kesä tuntuu yhdellä, jos toisellakin bloggaajalla olevan kiireistä aikaa, niin myös minulla. Blogivierailut ovat jääneet tosi vähiin ja tämän omanikin päivittämiseen tuntuu jäävän liian vähän aikaa.. Ihania kommentteja olette uskollisesti blogiini silti jättäneet ja niistä iso kiitos teille!! Tylsää tätä hommaa olisi ihan yksikseen pyörittää, kyllä kannustavat kommentit ovat tämän bloggailun parasta antia!!

Kommentteihin ja meileihin vastaaminen on kuitenkin venynyt ihan luvattoman pitkään. Pahoitteluni kaikille, jotka ovat joutuneet vastausta odottelemaan, yritän ehtiä paneutumaan asiaan paremmin! Päivityksiä on onneksi kuitenkin luvassa säännöllisen epäsäännöllisesti pitkin kesää, sillä kivoja kakkuprojekteja on tiedossa paljonHymy 

Välillä pääsee tekemään kakkua myös ihan kotiinkin ja tällä luomuksella juhlistettiin eilen Juhannusta pienellä porukalla:

1245502382_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakussa on keksinmurupohjan päällä tuoreita mansikoita ja raparperi-valkosuklaatäytettä. Pinnalla raparperikiille, kermapursotukset ja mansikoita. Oli tosi hyvää, vaikka varsinaista ohjetta kakkuun ei ollutkaan. Maut osuivat sen verran hyvin nappiin heti kertayrittämällä, että tarkempaa ohjetta tähän kakkuun kirjoittelen varmasti heti, kun ehdin hiukan pitempään koneella istumaanHymy

Leppoisaa ja herkkujentäyteistä juhannuksenjatkoa kaikille!!

Edit: Tässä viimein ohje kaikille kiinnostuneille

Pohja: 175g kaurakeksejä murustettuna

75g voita sulatettuna

Täyte: puolitettuja mansikoita

250g mascarponea

n. 2dl valmista raparperihilloketta (tällä kertaa kaupasta Bonne Maman-merkkistä, mutta voi tehdä myös itse; vinkkiä alempana)

200g valkosuklaata sulatettuna

2,5dl Flora vanillaa

4 liivatelehteä

tilkka vettä

Pinnalle: n. 3 dl raparperi-sokerilientä (vinkkiä alempana)

3 liivatelehteä

Koristeeksi kermavaahtoa ja mansikoita

Pingota leivinpaperi iropohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Sekoita keksinmurut ja rasvasula ja painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Vaahdota ensin Flora vanilla, niin ei vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Vatkaa mascarpone ja raparperihilloke sekaisin ja lisää seokseen sulatettu valkosuklaa hyvin vatkaten. Sulata liotetut liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan huolellisesti sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon vanilla-vaahto. Sekoita tasaiseksi, mutta älä enää vatkaa.

Asettele puolitetut mansikat leikkauspinta vuoan reunaa vasten. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa muutamia tunteja.

Kuumenna osa raparperiliemestä kiehuvan kuumaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Sekoita liivateneste lopun raparperiliemen joukkoon. Anna nesteen jäähtyä, kunnes se alkaa hiukan hyytyä ja muistuttaa rakenteeltaan raakaa kananmunan valkuaista. Kaada neste varovasti lusikan kautta kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa vielä tunnin verran.

Pyöräytä paletilla tai veitsellä kakun reunat irti vuoan reunoista ennen kuin irrotat vuoan reunat. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele kermavaahtopursotuksilla ja mansikoilla.

Tein tämän kakun halk. 24cm:n irtopohjavuoassa ja se mahtui vuokaan juuri ja juuri, tosi kiillettä jäi vajaa desi käyttämättä. Eli ilman kiillettä kakku mahtuu hyvin vuokaan, mutta kiilteen kanssa suosittelen halk. 26cm:n vuokaa. Sama juttu tietysti, jos vuokaan ei laita ollenkaan mansikoita, silloin täyte sopii hyvin myös 24cm:n vuokaan. Näitä raparperisiä hyydykekakkuja alkaa löytymään blogista useampiakin, sillä uusia ohjeita on kiva kokeilla ja kehitellä itsekin. Raparperin, mansikan ja valkosuklaan liitto on kyllä kokeilemisen arvoinen!!

Tähän kakkuun kokeilin tuota minulle uutta Bonne Maman-raparperihilloketta (oli hyvää!) ja kiilteen tein pakkasesta löytyneestä viimekesäisestä raparperi-sokeriliemestä Nämä molemmat voi korvata seuraavalla ohjeella:

600g raparperia (valitse mahdollisimman punaisia, niin liemestä tulee kauniin värinen)

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Huuhtele ja paloittele raparperit n. 2-3cm:n paloiksi. Laita raparperipalat uunivuokaan ja lisää päälle sokerit. Nosta vuoka 200- asteiseen uuniin vajaaksi tunniksi. Anna jäähtyä.

Siivilöi raparperipalat pois liemestä ja soseuta niitä tarvittaessa haarukalla. Tällä soseella voi mainiosti korvata kakkuohjeessa olevan valmiin hillokkeen. Mittaa raparperiliemen määrä ja lisää tai vähennä livatteiden määrää sen mukaan.

Tätä raparperin soseuttamista kokeilin ensimmäistä kertaa viime kesänä tätä raparperikakkua tehdessäni. Idean nappasin alunperin Nigellan ohjelmasta ja minusta tämä sopii mainiosti kakkuihin, sillä raparperista irtoava liemi on ihanan väristä ja siitä saa kauniin kiilteen kakkuun ilman keinotekoisia väriaineita. Suosittelen siis lämpimästi!