Tämäkin piirakka matkasi synttäreille..

1885977.jpg

Tämä ohje sopii jotenkin tosi hyvin syksyyn. Kotimaiset kasvikset on nyt parhaimmillaan ja värikäs ja maistuva piirakka saa hyvälle tuulelle!

Pohja: 2 dl vettä

0,5 pkt hiivaa

0,5 tl suolaa

1 rkl meiramia

50 g voita

5 dl vehnäjauhoja

Täyte: 500 g kesäkurpitsaa

3 porkkanaa

2 punaista paprikaa

2 sipulia

2-4 valkosipulin kynttä

0,5 tl mustapippurirouhetta

1 rkl meiramia

2 rkl voita

2dl ruokakermaa

2 munaa

1 dl auringonkukansiemeniä (jätin pois)

1 pss Aura-murua

(lisäksi ripottelin pinnalle hiukan juustoraastetta)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, mausteet, jäähtynyt voisula ja osa jauhoista. Lisää loput jauhoista ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota taikin kaksinkertaiseksi. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipannulle. Anna pohjan kohota liinan alla.

Kuutioi tai suikaloi kasvikset ja kuullottele niitä hetki voissa kattilassa. Mausta ja ota kattila levyltä. Lisää kasvisten joukkoon ruokakerma, haarukalla vatkatutu munat, siemenet ja Aura-juusto. Sekoita hyvin ja levitä täyte pohjataikinan päälle. (Ripottele pinnalle juusoraastetta) Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Ohje on Valion. Muutin ohjetta vain sen verran että jätin auringonkukansiemenet pois (vaikka tykkään niistä kyllä itse) ja käytin laktoositonta voita ja ruokakermaa.