Tänään siis viimein vietettiin 3-vuotiaamme synttärijuhlia. Kiitokset vieraille, oli tosi mukava kun kävitte!!

Synttärikakun aiheena oli siis keijujen taianomainen ja lumottu maailma ja keijukaisten kuningatar sai alleen kukkien peittämän puun kannon. Siinä saa kuningatar ylväänä seisoa ja seurata keijumetsän salaperäistä elämää.

1361501.jpg

Ja vielä hiukan lähempää. Tein kuningattaren alustaksi isomman kukan yksittäisistä marsipaaniterälehdistä.

1361498.jpg

Ja vielä eri suunnasta. Tämän kuvan halusin laittaa erityisesti sen takia että tässä erottuu parhaiten tuo kimallus, olisikohan keijupölyä vai mitä..

1361503.jpg

Tässä kakussa on neljän munan sokerikakkupohja, ja nuo etualalla näkyvät "puun juuret" muotoilin kääretortusta. Itse kakku on kostutettu mango-appelsiinimehulla ja täytteeksi kehittelin mango-appelsiinimoussen. Kääretortun täytteessä on samoja makuja, mangopilttiä ja appelsiinituorejuusto-kermavaahtoa. Kakun päälle pursottelin kahta eri suklaakermavaahtoa, toisessa käytin sulatettua tummaa suklaata ja toisessa maitosuklaata. Laitoin kermavaahdot samaan pursotinpussiin ja pursotusjäljestä tulikin kivasti "marmoroitu" kun erisävyiset suklaat sekoittuivat. Ikävä kyllä sävyerot eivät kuvista juurikaan erotu. Kaikki koristeet ovat marsipaania, muutamia sokerihelmiä lukuunottamatta sekä valkoista glitteriä, jota lopuksi ripottelin kakun pinnalle. Kuvista puuttuvat vielä kynttilät, mutta nekin olivat pinkit ja tietysti kimaltavat!

Kakun täytteenä ollut mango-appelsiinimousse oli hyvää, mutta maku jäi hiukan vaisuksi kuorrutuksen voimakkaan suklaanmaun rinnalla. Moussen hedelmäinen maku pääsisi varmasti paremmin oikeuksiinsa tavallisessa kermakakussa.

Tästä luomuksesta tuli vielä muitakin tekeleitäni koristeellisempi, mutta tätä kakkua oli ihana tehdä ja antaa mopon karata kerrankin käsistä oikein kunnolla! Itse olen lopputulokseen tyytyväinen, samoin päivänsankari tykkäsi satumaisesta kakustaan vaikka tämä onkin takuulla yksinkertaisemman tyylin ystävän kauhistus ;)

Tässä vielä ohje mango-appelsiinimousseen:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g ranskankermaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 prk mangoviipaleita valutettuna ja soseutettuna

1 appelsiinin raastettu kuori

appelsiinin mehu

6 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, sokerit, mangosose ja appelsiinin kuoriraaste tasaiseksi. Kuumenna applesiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Nostele lopuksi joukkoon vaahdoksi vatkattu kerma. Täyte riittää neljän munan kakkuun kahteen väliin tai kahdeksan munan kakkuun yhteen väliin. Ja kuten varmaan huomaatte, ohje on jälleen muunnos Hellapoliisin mainiosta marjamousseohjeesta =)

 

Edit: Ihan pakko hehkuttaa äskeisellä kauppareissulla syntynyttä oivallusta! Nyt eletään parhainta pääsiäismunasesonkia kaupoissa ja munien muovisia alustoja on vaikka minkäkokoisia menossa roskiin. Ne sopivat mitä parhaiten marsipaani- ym. kukkien ja koristeiden kuivatukseen ja miksei myös säilytykseen. Ainakin isoimpiin "munakuppeihin" sopii isokin marsipaanruusu tai vaikka lilja kokonaan omaan lokeroonsa. Lisäksi muoviset alustat on helppo myös tarvittaessa pestä, mutta kannattaa huomioida etteivät muovialustat välttämättä ole elintarvikemuovia. Itse käytän koristeiden ja alustan välissä vielä foliota suojana.

 Nyt siis vain hankkimaan ilmaista materiaalia lähikaupasta!! Tällä kauppareissulla sain mukaani neljä eri kokoista aluslevyä ja huomenna pyydän varmasti vielä lisää =)