Näistä muffineista tuli herkullisia ja meheviä, vaikka usein gluteenittomat leivonnaiset mielletään joko sitkeiksi tai mureneviksi. Ohje on helppo, joten näitä uskallan suositella muillekin =)

2051681.jpg

Ohjetta luvassa myöhemmin...

Edit: Tässä viimein ohje näihin helppoihin muffineihin:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (esim. Semper)

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1 dl kahvia (ei kuumaa)

150 g maidotonta margariinia sulatettuna (käytin sinistä Floraa)

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahtoon vuorotellen kahvin ja jäähtyneen rasvasulan kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada muffinivuokiin. Muffinit eivät kohoa kovin paljoa, joten vuoat voi täyttää melkein täyteen. Paista muffineja 200 asteessa koosta riippuen 10-15 minuuttia. Näitä isoja paistoin tuon 15 minuuttia, tavallisissa muffinivuoissa tehtäville riittää paistoajaksi 10 min.

Usein gluteenittomia leivonnaisia moititaan joko sitkeiksi tai mureneviksi, mutta tällä ohjeella ainakin muffineista tulee meheviä ja hyviä! Nämähän voisi tietysti koristella vaikka tomusokerikuorrutuksella juhlavammiksi, mutta nämä jätin kuorruttamatta sillä laitoin ne suoraan pakkaseen.