Jokin aika sitten löysin Sitruunamarengin blogista herkullisen raparperi-valkosuklaa-tuorejuustotortun, joka oli tehty hiukan muunnellen Kaurislapsen alkuperäistä ohjetta. Kakku oli niin houkuttelevan kuuloinen ja näköinen että päätin testata sitä. Kehitin ohjeesta oman versioni kaapista löytyneiden raaka-aineiden mukaan.

743974.jpg

Raparperisose:    5 isohkoa raparperinvartta

2,5 dl vettä

2 dl sokeria

Pohja:               175 g kaurakeksejä murusina

75 g voita sulatettuna

ripaus kanelia

Täyte:               2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2 prk (yht. 500 g) rasvatonta maitorahkaa

1 prk (200 g) vanilja"tuorejuustoa"

1 levy (130 g) valkosuklaata sulatettuna

8 liivatelehteä

0,5-1 dl raparperien keitinlientä

siivilöity raparperisose

Pintakiille:           loppu raparperien keitinliemi

3 liivatelehteä

Kuori raparperit tarvittaessa ja paloittele ne kattilaan. Lisää vesi ja sokeri ja keittele hiljalleen kunnes raparperit pehmenevät ja alkavat soseutua. Siivilöi sose ja liemi erilleen ja anna jäähtyä.

Laita irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Sekoita kaurakeksinmurut, kaneli ja sulatettu rasva tasaiseksi ja painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon maitorahka, tuorejuusto, raparperisose ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna tilkka raparperien keitinlientä ja sulata siihen liotetut liivatteet. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi.

Sekoita loppuun raparperien keitinliemeen aavistus vihreää elintarvikeväriä ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata liotetut liivatelehdet keitinliemeen. Kaada raparperikiille varovasti täytteen päälle vuokaan. Apuna voi käyttää esim. lusikkaa, ettei kiille sekoitu täytteeseen. Laita vuoka takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä vielä muutamia tunteja.

Irrota kakku vuoasta ja koristele mielesi mukaan. Minä pursotin tähän kakkuun kermavaahtoruusukkeet ja koristelin vaahtokarkkiruusuilla ja pikkukukilla, sokerimassalehdillä sekä sokerihelmillä.

Kakku oli todella hyvää!! Tästä tykkäsivät myös lapset, vaikka eivät raparperistä muuten juuri välitäkään. Meidän 2-vuotias ihastui erityisesti tuohon pinnalla olevaan kiilteeseen (joka onkin todella ihanan makuinen) ja pyysi jatkuvasti: -Äiti, minulle vihreetä!! Tätä tehdään meillä varmasti uudestaankin!