Meidän tyttöjen serkku Eerika juhlii tänään 3-vuotissynttäreitään. Pikkuneiti tykkää kovasti prinsessoista, joten kakkukin on tietysti tyylin mukainen! Halusin toteuttaa vaihteeksi sinisävyisen prinsessan ja lähtökohdaksi otin Tuhkimon loisteliaan tanssiaispuvun. Leikin tosin designeria ja muuttelin surutta Tuhkimon tanssiais-lookkia hiukan erilaiseksi...

1923415.jpg

1923410.jpg

..ja jälleen kirjoitin pehmeään marsipaaniin! Milloinkahan oikein opin...

1923412.jpg

..pursotetut pitsialushameet vilkkuvat marsipaanihelman alta..

1923416.jpg

1923414.jpg

1923413.jpg

Sää ei ollut kuvaushetkellä oikein suosiollinen, joten puvun kimmellys ei kunnolla erotu. Pinnassa on joka tapauksessa helmiäissprayta ja valkoista glitteriä.

Pohjat barbikakkuun olen tehnyt aiemmin kääretorttupohjasta leikkaamalla, mutta nyt paistoin kaksi sokerikakkupohjaa halkaisijaltaan 18- ja 24-senttisissä vuoissa. Leikkelin ne sitten sopiviksi pyöreäpohjaiseen kulhoon, johon kakun kokosin. Vuorasin kulhon ensin kelmulla ja kokosin kakun sitten pohjista ja liivatteella hyydytetystä mansikkamoussesta. Kostutukseen käytin vaniljasokerilla maustettua maitoa. Kumoamisen jälkeen sivelin kakun kauttaaltaan sokericremellä ja pursottelin sillä myös muutaman röyhelökerroksen Tuhkimon alushameiksi.

Prinsessaksi päätyi jälleen meidän neitien kaltoin kohtelema halpis-barbi, joka palvelee oikein mainiosti nukketikkuna. Olen ottanut jalat barbilta kokonaan pois ja lyhensin myös vartaloa enemmän vyötärömittaiseksi. Jalkojen tilalle tökkään aina puisen varrastikun, joka pitää nuken tukevasti aloillaan. Hiukan kelmua barbin ympärille ja voilá! tee-se-itse-nukketikku on valmis!! Tuhkimon puku asusteineen on kokonaan marsipaania ja koristeiden kiinnitykseen käytin syötävää liimaa.

Onnea 3-vuotiaalle pienelle prinsessalle!! Toivottavasti kakku maistuu!!

Edit: Koko perhe on sairastellut viikolla flunssaa, joten bloggailuun ei ole ollut liiemmälti aikaa. Yritän kuitenkin vastailla kommentteihin ja meileihin tämän päivän aikana. Myös ensi viikolla on mieluisia kakkuprojekteja tulossa; pääsen ainakin Salama McQueenin ja Pikku Myyn kimppuun =) Kivaa!!