Minulta pyydettiin täytekakkua 4 vuotta täyttävien kaksosten synttärijuhliin. Toinen kaksosista toivoi kakkuun Tiikeriä ja toinen Ihaata, joten ymppäsin molemmat kakkuun näin...

2175310.jpg

2175296.jpg

2175306.jpg

2175313.jpg

Kakun muoto ei kuvissa oikein erotu, mutta tavoittelin siihen sellaista pehmeää pilvimäistä muotoa. Paistoin kymmenen munan sokerikakkupohjan suorakaiteenmuotoisessan reunavuoassa (koko oli 25x35 cm, ellei enemmänkin). Kostutukseen käytin vaniljasokerilla maustettua maitoa ja täytteeksi tein reilut annokset mustikka- ja valkosuklaamousseja. Täytteen hyydyttyä leikkasin kakun muotoonsa.

Kakun päälle sivelin kermavaahtoa, sillä marsipaanimaalaus oli ehtinyt kuivahtaa sen verran etten uskonut sen ehtivän pehmetä riittävästi sokerikreemin päällä. Reunoille pursottelin pallukoita ja kiemuroita kermavaahdolla ja lisäkoristeeksi laitoin helmiäissuihkeella spreijattuja marsipaanilumihiutaleita. Synttärisankareiden nimet pursotin punaisella kuorrutesuklaalla leivinpaperin päälle ja kovettumisen jälkeen suihkin niihinkin helmiäistä pintaan. Kuorrutesuklaata löysin täältä (linkki).

Onnittelut vielä 4-vuotiaille ja toivottavasti kakku oli mieluinen ja maistuva!!