Serkkupoika täytti muutama päivä sitten 18 ja sai eilen ajokortinkin!! Onnea Pasi!! Tein tämmöisen autoaiheisen onnittelukakun uunituoreen ajokortin kunniaksi. Tämä on muuten ihka ensimmäinen autokakkuni! Nyt voikin sitten pyyhkäistä syksyn lehdet ja lumihiutaleet pois auton päältä ja lähteä vihdoin ajelemaan omalla autolla... (Vaikka tämä kakku ei kyllä yhtään siltä omalta autolta näytäkään)

988428.jpg

988429.jpg

Tämä viimeinen kuva oli vielä pakko lisätä, sillä siinä näkyy edes hiukan auton "metalliväri"!

988427.jpg

Tämän kakun teossa oli monta mutkaa matkassa, mutta valmiiksi tuli ja ilmeisesti myös saajalleen maistui, joten kaikki hyvin..

Paistoin kakun Wiltonin autovuoassa ja taikina oli ihan tavallinen viiden munan sokerikakkutaikina. Leikkasin kakun viiteen osaan ja kostutin pohjat vadelmamehulla. Täytteenä oli valkosuklaa-vadelmatäytettä (jonka ohje on kai Sekasopan Marien käsialaa) ja appelsiinituorejuusto-kermavaahtoa, jolla myös sivelin kakun kauttaaltaan ennen kuorruttamista. Kakku on kuorrutettu mmf:llä, jonka valmistus takkusi tällä kertaa "ihan kympillä". Massasta tuli jotenkin ihan uskomattoman tarttuvaa liisteriä!! Kädet piti pestä ainakin viisi kertaa kesken massan tekemisen, sillä koko komeus oli käsissä kiinni öljyämisestä ja tomusokerista huolimatta. Ikinä ei ole mmf:n tekeminen ollut niin hankalaa, ei edes sillä ensimmäisellä kerralla!! Kai nuo vaahtikset olivat sitten jotenkin erilaisia tai jotain.. En tiedä.

Tarkoitus oli alunperin tehdä punainen auto, mutta hurjasta värimäärästä huolimatta massa oli melkoisen pinkki, joten lisäsin joukkoon sinistä ettei lopputuloksesta tulisi liian tyttömäinen. En saanut mmf:ää kovin tasaisesti kakun päälle, tuonne alas jäi ikäviä kurttuja, mutta olkoon. Auton ikkunat on tehty valkoisesta marsipaanista ja käytin sitä myös noissa valoissa. Mustat rajaukset on lakumatosta leikattua nauhaa, jonka "liimasin" paikoilleen ihan pelkällä vedellä. Auton renkaista tuli liian isot, joten niistä oli leikattava pienet palat pois, siksi siis renkaat ovat kovin tyhjän näköiset. Renkaat tein Marie-kekseistä, jotka päällystin pehmeällä lakutoffeella. Todelliset "erikoisvanteet" tein marsipaanista kukkamuotilla, pinnalle töpsöttelin hopeanväristä kimallejauhetta ja painelin pintaan vielä isot suklaarakeet ja pieniä sokerihelmiä. Renkaat kiinnitin tomusokeri-vesi-seoksella ja pyöräytin ympärille vielä kaistaleet lakumattoa, niin näyttävät enemmän oikeilta autonrenkailta.

Lopuksi sivelin kakun päälle valkoista kimallejauhetta antamaan metalliväri-efektiä. Tuossa olisi ollut se helmiäisspray paikallaan, mutta sitä ei tunnu nyt saavan tilattua. Hetken mielijohteesta koristelin kakun vuodenaikaan sopivaksi syksyisillä lehdillä ja ripottelin vielä pinnalle valkoista koristeglitteriä lumihiutaleiksi.  Lopputulos ei ole kauhean realistinen, mutta eiköhän sen autoksi kuitenkin tunnista...