Yritin jo aiemmin postata tätä kakkua, mutta juuri kun olin tallentamassa piiitkää kirjoitusta kuvineen, alkoi Vuodatus tökkiä ja koko luomus katosi jonnekin bittiavaruuteen..Otsan rypistys

Yritetään siis nyt uudestaan! Tein tämän kakun 30 vuotta täyttävälle naiselle ja kakkuun toivottiin "jotain Egyptiä". Tämä aihe valittiin, koska synttärisankari matkustaa pian Egyptin aurinkoon. Veikkaan, että lähestulkoon kaikille (tai ainakin minulle!) tulee Egyptistä ensimmäisenä mieleen pyramidit, joten ne olivat itsestäänselvä valinta myös tämän kakun aiheeksi..

Näissä kuvissa kakun värit eivät valitettavasti näytä niin hehkuvilta ja voimakkailta kuin luonnossa.

Tuohon maalauksen reunoille ripottelin kultaista, kimaltavaa sokeria, sillä se näytti ihan aavikon hiekalta. Valitettavasti se ei kuvissa näytä ihan samalta..

Lähikuva kukkasista on hiukan epätarkka, mutta halusin tämän silti laittaa, sillä tykästyin kovasti tuohon moniväriseen gerberaan. Näin jossain tv-ohjelmassa aidon, samantapaisen kukan ja siitä se ajatus sitten lähti..

Pursotustenkaan väri ei ole oikeasti noin vaalea, vaan kontrasti valkoisen kuorrutuksen kanssa oli voimakkaampi.

Tässä kakussa on kahdeksan munan pohja (n. 23 x 31cm) paistettuna suorakaiteen muotoisessa reunavuoassa. Kostutukseen käytin mango-appelsiinimehua ja täytteeksi laitoin mangososetta ja appelsiini-mangovaahtoa. Kuorrutus ja pursotukset ovat vaahdotettua vispikermaa, jonka värjäsin pursotuksia varten tummalla kaakaojauheella ja ruskealla pastavärillä.

Koristeet ovat laattaa lukuunottamatta kokonaan marsipaania, värjättynä ja maalattuna Wiltonin pastaväreillä. Laatta on tehty sokerimassasta ja suihkittu pronssispraylla, kuten vihreät lehdetkin. Kukkiin sivelin myös hennosti pronssinsävyistä kimalletta. Numerolaatan reunoihin sipaisin hiukan syötävää liimaa ja sirottelin päälle samaa kultaista sokeria kuin maalauksenkin pintaan ripottelin.

Onnittelut Merjalle vielä näin jälkikäteen ja hyvää matkaa Egyptin aurinkoon!!