Sain kunniatehtävän leipoa täytekakkuja ja muita tarjottavia serkkuni lakkiaisiin. Täytekakun muodoksi valittiin avonainen kirja, mutta muuten sain suunnitteluun vapaat kädet niin maun kuin ulkoasunkin suhteen. Päässäni sinkoili kymmenittäin erilaisia kakkuideoita ja mieli muuttui vähän väliä, mutta lopulta ajatuksista kypsyi tämmöinen kakku:

1607655.jpg

1607658.jpg

1607657.jpg

Tässä hiukan taustaa miksi kakusta tuli juuri tämmöinen:

Valkolakin saanut serkkuni on taiteellisesti erittäin lahjakas nuorimies, joka piirtää paljon (ja hyvin!) ja halusin tämän piirustusharrastuksen näkyvän jotenkin myös kakussa. Siitä siis tulivat nuo kynät, jotka muotoilin sokerimassasta, maalasin pastaväreillä ja joihin kirjoitin myös onnittelut. Lempivärit ovat musta ja vihreä, joten koristekiemuroiden värivalinta oli loppujen lopuksi tosi helppo. Suunnittelin pitkään tekeväni kakun päälle myös yo-lakkikoristeen, mutta jotenkin tuo pelkkä lyyra tuntui istuvan paremmin tämän kakun "henkeen". Koska ylioppilaiden sylit täyttyvät pitkävartisista, upeista ruusuista, oli yksi varrellinen ruusu tietysti muotoiltava myös kakun päälle! Halusin kakusta persoonallisen ja saajansa "näköisen" ja toivottavasti siinä edes jollain lailla onnistuin..

Ruusu ja kynät ovat sokerimassaa, lyyra ja ruusun varsi sekä lehdet marsipaania. Kirjan sivut ovat myös marsipaania, johon maalasin nuo koristekuviot pastaväreillä. Pintaan suihkautin vielä aavistuksen helmiäistä, mutta se ei valitettavasti noista pimeistä kuvista oikein erotu..

Kakkupohja on 12 munan perinteinen sokerikakkupohja, jonka paistoin isossa kirjavuoassa. Kostutukseen käytin vadelmamehua ja täytteeksi laitoin vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä (eli siis vaniljakreemin ja kermavaahdon seosta). Kakun pinnan sivelin kauttaaltaan sokerikreemillä, jolla tein myös kakun reunojen pursotukset isolla korinpohjatyllalla. Lopuksi nostin marsipaanilevyt kakun pinnalle ja kiinnitin koristeet (kuljetuksen vuoksi) vielä syötävällä liimalla.

Onnittelut Pasille vielä kerran, samoin kaikille muillekin ylioppilaille, valmistuneille ja koulunsa päättäneille!!

 

Lisää lakkiaistarjoiluja, marsipaanimaalausta jne. on luvassa huomenna, nyt on pakko painua unten maille...