Tänä viikonloppuna olen ahkeroinut tarjottavia 4-vuotiaan Voitto-pojan synttäreille. Toiveena kakkuun oli juna-aihe, mutta muuten sain toteutukseen vapaat kädet. Samaa junateemaa jatkoin myös pikkuleipiin. Toivottavasti kakku on päivänsankarille mieluinen ja herkut maistuvat myös vieraille!

1885944.jpg

1885949.jpg

1885952.jpg

1885947.jpg

Koristelun kanssa tuli hirmuinen kiire, mutta lopputulos on kutakuinkin sellainen kuin suunnittelinkin. Tosin juna näyttää uhkaavasti suistuvan raiteilta tiukassa kurvissa. Olisikohan veturinkuljettajalla liikaa vauhtia...

Kakkua varten paistoin 9 munan pyöreän (halk. 28 cm) sokerikakkupohjan, jonka leikkasin hiukan soikeampaan muotoon. Ylijäämäsuikaleet käytin tuohon pieneen tunnelikakkuun, jonka hyydytin pienessä, pyöreäpohjaisessa kulhossa. Täytteenä kakussa on mansikkamousse ja mansikka-valkosuklaasta tehty mousse, jotka molemmat tein Hellapoliisin tutuilla ohjeilla. Hyydytin kakun pyöreässä reunavuoassa, joka pysyi soikeanmuotoisena reunallisen uunivuoan sisällä. Kumottuani kakun leikkasin siitä kaarevan ja viiston palan pois, jotta sain tuon tehtyä tuon mäen.

Kakku on kuorrutettu toiveen mukaisesti kermavaahdolla ja vihreäksi värjättynä pursotin sillä myös puiden lehvästöt (isolla pyöreällä tyllalla) ja ruohikon (isolla lehtityllalla). Puiden rungot, tunnelin reunukset ja junan raiteet ovat suklaakermavaahtoa (sulatettua tummaa suklaata ja kermavaahtoa). Tunnelin syvennykset muotoilin lusikalla hyydytettyyn pikkukakkuun. Syvennykset vuorasin kaulitulla suklaa-marsipaanilla, jonka tein sekoittamalla tummaa kaakaojauhetta valkoiseen marsipaaniin. Samasta marsipaanista muovailin myös ratapölkyt, joita elävöitin sipaisemalla pintaan hiukan pronssinväristä kimallejauhetta. Sivelin ratapölkkyjen pohjat vielä sulatetulla tummalla suklaalla, etteivät ne alkaisi niin nopeasti pehmenemään kerman päällä. Laitoin tosin vielä paahdettuja kookoshiutaleita kivikoksi ja lisäeristeeksi ratapölkkyjen ja kermapinnan väliin. Iso suklaa-nelonen on tehty silikonisella numeromuotilla, jolla saa samalla tehtyä kätevän piikin numeron kiinnitystä varten. Junakoriste ja liikennemerkit on tilattu Ullalta ja ne jäävät juhlista mukavaksi muistoksi päivänsankarille.

Tätä kakkua oli tosi kiva suunnitella ja toteuttaa, sillä omat neidit toivovat kakkuihinsa jotain pinkkiä ja prinsessaista tai muita "tyttöjen juttuja". Tämä oli mukavaa vaihtelua! Toivottavasti kakku oli myös Voitolle mieluinen. Onnea vielä kerran 4-vuotiaalle!!

Edit: Ja tätä kirjoittaessani kuopus tyhjensi TÄYDEN tuubin käsivoidetta, jolla rasvasi kädet ja kasvot ja lopuilla maalasi vielä äipän sängynkin, lakanoita ja päiväpeittoa myöten. Ou jee, reipas tyttö meillä!! Pyykkirumbaa siis tiedossa, joten muiden synttäritarjoilujen ohjeet saavat toistaiseksi odottaa. Kirjoittelen niitä sitten kun taas saan hetken hengähtää...