Kakku kummitätini pyöreiden vuosien kunniaksi...

Syntymäpäivä oli kyllä jo aiemmin, mutta tänään lähisuku juhlisti merkkipäivää kakkukahveilla. Lämpöiset onnittelut Eijalle vielä näin bloginkin välityksellä!!!

1399910.jpg

1399911.jpg

1399912.jpg

Pohjana tässä orkideakakussa on ihan tavallinen neljän munan sokerikakkupohja kostutettuna vadelmamehulla. Täytteenä molemmissa väleissä on vadelmamousse, jonka makua terästin omatekoisella sitruunatahnalla (siis lemon curdilla). Makuyhdistelmä oli mielestäni oikein onnistunut!

Kakun pinnan sivelin kauttaaltaan sokerikreemillä ennen marsipaanilla kuorruttamista. Vihreään marsipaaniin lisäsin hiukan valkoista, mutta marmorointi ei kuvista kovin selvästi erotu. Valkoinen marsipaani oli hiukan kuivempaa kuin vihreä ja kuorrutuksessa näkyykin siksi muutama ikävännäköinen vaalea täplä. Orkideat ja lehdet ovat myös marsipaania ja alareunan pursotus sokerikreemiä.

Idea tähän kakkuun on kypsynyt mielessä jo pitkään ja nyt vihdoin pääsin tätä tekemään. Lopputulokseen olen itsekin jopa tyytyväinen, vaikka marsipaanikuorrutus ei ihan nappiin onnistunutkaan. Halusin kerrankin yrittää jotain yksinkertaista kakkua, vaikka on kai tämäkin kokonaisuutena aika hempeä ihan jo värimaailmansakin puolesta.