Ostin Lidlistä Caramel cappuccino-jauhetta ihan leivontaa varten, sillä itse en kahvia juurikaan juo ja mieskin juo mieluummin ihan tavallista kahvia. Testasin jauhetta aivan perinteisiin mokkapaloihin, joista tulikin tosi hyviä. Kivaa vaihtelua perinteiseen herkkuun!

780634.jpg

Tässä ohje, jos joku muukin haluaa kokeilla:

Pohja: 3 kananmunaa

2,5 dl sokeria

150 g voita tai margariinia

1,5 dl vahvaa cappuccinojuomaa (jäähdytettynä)

4 dl vehnäjauhoja

0,5 dl tummaa kaakaojauhetta

1,5 rkl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus: vajaa 50 g voita tai margariinia sulatettuna

n. 0,5 dl vahvaa cappuccinojuomaa

4-5 dl tomusokeria

Koristeeksi suklaasydämiä ja helmiäisiä

Valmista ensin cappuccino jauheesta. Itse tein samalla kertaa tarvittavan määrän sekä pohjataikinaa että kuorrutusta varten. Laitoin jauhetta cappuccino-purkin ohjeeseen nähden tuplamäärän, jotta maku olisi voimakkaampi.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva sulatettuna, kahvijuoma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina uunipannuun leivinpaperin päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjalevyn jäähtyä.

Sekoita kuorrutuksen rasvasula ja kahvijuoma. Lisää tomusokeri siivilöiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jos kuorrutus tuntuu liian löysältä, lisää tomusokeria. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle ja koristele mielesi mukaan.

Lidlissä näkyi olevan paljon muitakin mielenkiintoisia makuvaihtoehtoja noissa kahvijauheissa mm. Irish cream ja valkosuklaa. Kuulostivat niin herkullisilta, että todennäköisesti on joskus kehiteltävä jotain leipomusta niistäkin...