743963.jpg

Tämmöisen täytekakun tein äitienpäiväksi Mummulleni. Kuvan laatu ei ole kovin hyvä, anteeksi!

Pohja taisi olla kuuden munan, kostutus persikkamehua, välissä lakkahilloa ja vaniljakreemi-kermavaahtoa, kuorrutus ja pursotukset ovat Flora vispiä. Kakun koristeena vanhan kullan sävyinen marsipaanilaatta, johon hain semmoista vanhan aarrekartan fiilistä. Laatassa olevat ruusut ja lehdet ovat myös marsipaania, tekstin maalasin mustalla väriaineella (eikä se tietenkään onnistunut kunnolla!). Lisäksi ripottelin kakun pinnalle myös sävyyn sopivia helmiäisiä.

Tässä vielä lähikuvaa koristeesta:

743970.jpg

 

Omalle äidilleni tein pienen mustikkatäytekakun.

743953.jpg

Kakkupohja on pieni, ainoastaan kahden munan, paistettu 18cm:n vuoassa. Näyttää kyllä kuvassa jotenkin isommalta! Kostutus mustikka-vadelmamehulla, mustikkajugurttitäyte, päällä reilusti pakastemustikoita ja hyytelösokerikiille ja pursotukset Flora vispiä. Kukat ja perhonen ovat sokerimassaa, ensimmäisiä kokeilujani.

Tässä vielä ohje tuohon jugurttitäytteeseen:

5 liivatelehteä

2 prk (yht. 400g) mustikkajugurttia

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

0,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 prk mustikkasosetta (vauvanruokaa, muistaakseni Semperin)

pieni tilkka mustikka-vadelmamehua

Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon jugurtti, sokerit ja mustikkasose. Sulata liotetut liivatteet kiehuvankuumaan mehutilkkaan ja lisää ohuena nauhana jugurttiseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kakku kannattaa koota paistovuokaansa, sillä täyte on ennen hyytymistään todella vetelää.

Tämä ohje on oma muunnelmani Hellapoliisin ihanasta appelsiinijugurttitäytteestä (linkki puuttuu, sori, sillä en ole vielä perehtynyt linkittämisen saloihin!). Täytettä oli aika reilusti näin pieneen kakkuun, mutta oli kyllä niin hyvää että loput maistui hyvin ilman kakkuakin.

Itselleni en tällä kertaa tehnyt kakkua ollenkaan, sillä esikoisen viivästyneitä 5-vuotissynttäreitä juhlittiin vain viikkoa aikaisemmin ja "kakkumaha" oli vielä täynnä ;) Ja kävimmehän tietysti maistelemassa näitä mummujen kakkuja!