Tämän kakun tein miehelle viime viikolla töihin vietäväksi synttäripäivän kunniaksi.

2051676.jpg

2051677.jpg

Halusin tehdä aika simppelin, mustavalkoisen kakun ja koristeeksi ehdottomasti hopeisen leijonan, sillä sellainen on roikkunut mieheni kaulassa jo aika monta vuotta.

Kakussa on neljän munan sokerikakkupohja, jonka kostutin maidolla ja täytteeksi laitoin lime curdia ja diplomaattikreemiä. Lime curd oli tällä kertaa ihan kaupan valmista tavaraa, eikä minusta ollut niin hyvää kuin itsetehty. Lime- ja lemon curdin tekeminen  on sen verran nopeaa ja helppoakin, etten taida toista kertaa sortua ostamaan valmista. Kakun päälle keittelin kinuskin Kick-lakutoffeesta, turkinpippurirouheesta ja kermasta, nami! Reunoille pursottelin vaahdotettua vispikermaa ja lopuksi ripottelin vielä salmiakkiströsseliä reunoille. Leijona on tehty marsipaanista silikonimuotilla ja tomutettu hopeanvärisellä kimallejauheella.

Toivottavasti kakku maistui työkavereille! Ainakin kakkukupu tuli tyhjänä takaisin, joten eiköhän kakkukin tullut siis syötyä...

Edit: Kuorrutuksen ohjetta kyseltiin, joten tässä se tulee:

2 dl kuohu- tai vispikermaa (käytin tällä kertaa Pirkan vispikermaa)

1 pss (150 g) Malacon Kick-lakutoffeita (tai patukoita vastaava määrä)

1 dl turkinpippuri-crushia

Kaikki ainekset vain kattilaan ja kuumennetaan miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes karkit sulavat. Keitetään hiljalleen, kunnes  kinuski sakenee sopivasti. Yleensä tipautan pisaran kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Mikäli pisara pysyy ehjänä ja vajoaa lasin pohjalle, kinuksi on valmista kakun päälle kaadettavaksi.

Tämä annos on aika reilu ja riittää isommankin kakun päälle. Tästä neljän munan kakusta jäi melkein puolet kinuskista yli, mutta eipä se haitannut (oli nimittäin jäätelön kanssa varsin namia.. =P). Kick-karkit voi korvata mainiosti vaikka Hopeatoffeella, mutta silloin turkinpippurin määrää voi vähentää, ihan maun mukaan. Toki tästä voi jättää turkinpippurit kokonaan poiskin, jos haluaa pelkkää lakun makua, ilman salmiakkia. Tosin minusta se salmiakki on tässä juuri se jutun juoni..