Yritin tätä kakkua postata jo eilen, mutta Vuodatuksessa oli jälleen jotain häikkää enkä yrityksistä huolimatta onnistunut. Jospa tämä nyt sitten...

Tässä siis kakku, johon tuo alempi hevosmaalaus päätyi.

Tässä koko kakku (tämän muotoinen on muuten vaikea kuvattava..)

..ja vähän lähempää, jotta kimalluskin erottuu..

..vähän reunaakin..

..ja vielä lähikuvaa hevosesta.

Tämä kakku siis meni esikoisemme hyvän kaverin 7-vuotissynttäreille.  Synttärisankari tykkää kovasti hevosista, joten kakun aihe oli sinänsä helppo valita. Alunperin kakussa piti olla eri kuva, mutta kun en saanut isoa kuvaa vapaalla kädellä piirtämällä pienennettyä (tai siis ne hevoset eivät enää piirtämisen jälkeen hevosilta näyttäneet), etsin netistä samantyyppisen, sadunomaisen hevoskuvan ja muokkasin sen sopivan kokoiseksi. Totuushan on se, että en osaa juurikaan mitään itse piirtää! Kopioiminen onnistuu huomattavasti paremmin ja periaatteessahan tämä kakkumaaluskin toimii värityskuvan periaatteella, kun saa hyvät ääriviivat ensin marsipaanille tehtyä.

Kakussa on kahdeksan munan pohja ja täytteenä diplomaattikreemi ja kuningatarhillo. Kostutukseen käytin vadelmamehua. Maalauksen alle sivelin sokericremeä kosteussuluksi ja reunoille pursottelin vaahdotettua Flora vispiä, josta värjäsin osan Wiltonin pastavärillä lilaksi. Pursotukseen kokeilin uutta tyyliä, jonka bongasin täältä (linkki), kiitokset siis Miralle kivasta ideasta! Lisäkoristeeksi laitoin sokerihelmiä ja ripottelin maalauksen pintaan valkoista glitteriä tuomaan lisää sadunomaista tunnelmaa.

Tuossa alempana, maalauksen yhteydessä kysyttiin millaisilla väreillä kuva on maalattu. Käytin jälleen Wiltonin pastavärejä, myös valkoista ja ääriviivat piirsin marsipaanille mustalla elintarviketussilla. Ja todellakaan, en ole mikään maalari tai taiteilija, yhtään taulua en ole tehnyt vaan kokemukseni rajoittuu ihan näihin syötäviin versioihinHymy

Paljon onnea Marjalle meiltä kaikilta vielä näin jälkikäteen, toivottavasti kakku oli toiveiden mukainen ja synttärijuhlat hauskat, vaikka niitä pitikin odottaa niiiiin pitkään!!