Lemon curd on nyt kovasti tapetilla leivonnaisissa, esim. erilaisten kakkujen täytteenä. Lemon curdia saa valmiina kaupastakin, mutta tahnan itse tekeminenkään ei ole vaikeaa ja itsetehdyn maku on paljon parempi.

1240132269_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Helppoa, nopeaa ja niin herkullista!

Tässä ohje minun versiooni lemon/lime curdista:

2 kananmunaa

2 dl sokeria

2 sitruunan puristettu mehu (tosin hätätilassa voi käyttää sitruunanmuotoisessa pullossa myytävää mehua n. 1-1,5 dl))

75 g voita

Vatkaa munat, sokeri ja sitruunamehu paksupohjaisessa kasarissa sekaisin. Kuumenna seosta liedellä, miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Älä anna kiehua! Lisää kylmä voi pieninä paloina ja sekoita kunnes tahna on kermaisen pehmeää ja tasaista. Sitruunatahna on tässä vaiheessa juoksevaa, mutta jähmettyy hiukan jäähtyessään. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Tahna säilyy parisen viikkoa.

Tähän voi siis käyttää aivan yhtä hyvin limeä sitruunan sijasta (niin on tuossa kuvassakin), limejä tarvitaan ohjeeseen 4-5, koosta riippuen. Jos haluaa tahnaan vielä kirpsakamman ja voimakkaamman maun, voi joukkoon lisätä myös hedelmän raastettua kuorta (muistathan pestä hedelmät ensin huolellisesti!). Tällä ohjeella tahnasta tulee pehmoista ja se sopii hyvin esim. ylläolevan brita-kakun täytteeseen, mutta jos tahnaa haluaa käyttää esim. pikkuleipien täytteeksi, voi mehun määrää hiukan vähentää jolloin tahnasta tulee tanakampaa.

Sitruunatahnaa voi käyttää monenlaisissa leivonnaisissa ja jälkiruuissa ja ihanaa se on myös ihan perinteisesti paahtoleivän päällä. Kokeilkaapa muuten sekoittaa lemon curdia ja paksua, turkkilaista jugurttia.. Ihanaa!!