Tämä kakkuidea, ainakin siis maun osalta, on pyörinyt mielessä jo pitkään, mutta ei vain ole tullut eteen sopivaa tilaisuutta sen testaamiseen. Maanantaina mittariin rapsahti taas yksi vuosi ikää lisää, joten päätin sen kunniaksi vihdoin tehdä tämän testikakunkin. Suklainen kookoskinuski-kakku olkaapa hyvät...

2022134.jpg

..ja koristeita lähemmin..

2022137.jpg

.. ja tässä kuvassa aidompi väritys..

2022142.jpg

Kakussa on neljän munan sokerikakkupohja, josta korvasin osan jauhoista tummalla kaakaojauheella. Kostutukseen käytin maitoa ja täytteeksi keitin kinuskin kondensoidusta maidosta (ensimmäinen testaus siinäkin) ja lisäksi laitoin kerroksen kookoskreemiä. Kookoskreemi on periaatteessa kookosmaidolla maustettua diplomaattikreemiä eli tein vaniljakreemin kookosmaitoon ja sekoitin sen joukkoon kermavaahtoa.

Kakun pinnalle keitin kinuskin kookosmaidosta ja sulatin kuumaan kinuskiin pari riviä tummaa suklaata joukkoon. Suklaata tuli joko liikaa tai keitin kinuskia liian pitkään, sillä kuorrutus oli liian jähmeää ja piti levittää tosi nopeasti kakun pintaan ja se kovettuikin hiukan liian kovaksi. Tarkoitus siis oli että kuorrutuksen olisi saanut valutettua kauniisti kakun pinnalle ja sitä olisi ollut myös helppo leikata, mutta nyt siis kävi näin... Reunat pursotin vaahdotetulla vispikermalla, jonka maustoin ruokotomusokerilla (oli muuten hyvää!) ja koristeeksi laitoin marsipaanista silikonimuotilla tehtyjä koristeita ja sokerihelmiä, joista osan spreijasin pronssisuihkeella yhtäaikaa marsipaanikoristeiden kanssa. Helmien väristä tulikin minusta tosi kiva ja kakun ulkonäkö on kuorrutusta lukuunottamatta ihan sitä mitä suunnittelin; melko yksinkertainen ja hiukan ylellinenkin. Sitä paitsi rakastan koukeroita ja kiehkuraisia kuvoita, joten tykästyin noihin marsipaanikoristeisiin ja ne sopivat hyvin tuohon kiehkuraiseen pursotustyyliinkin.

Makukin kakussa oli hyvä ja kookos maistui sopivasti, tosin kuorrutuksen tumma suklaa maistui minusta liikaa. Ensi kerralla käytän joko vähemmän suklaata tai kokeilen maitosuklaata. Tosin tämä kookoskinuski sopisi myös maidottomaan ruokavalioon ja siihenhän maitosuklaa ei sovi. Joka tapauksessa, kookoskinuskia kokeilen varmasti vielä uudelleenkin, samoin kondensoitua maitoa (sillä se kinuski oli taivaallista!). Tämän kakun myötä päähän putkahti jälleen muutama uusi leivontaidea, joten testausta on luvassa jatkossakin. Aina kun yhden idean saa testattua, tulee siihen piiiiitkäään testattavien listaan vain lisää päähänpistoja :D

Edit: Päivitykset tulevat nyt hiukan jälkijunassa, sillä joku flunssapöpö on tehnyt tuloaan jo useamman päivän ja tänä aamuna toinen silmäkin oli turvonnut jostain syystä lähes umpeen. Kivaa... Onko nämä nyt niitä vanhuuden vaivoja, kun kerran ikääkin tuli lisää.. ;)