Kokeilin viikonloppuna Pullahiiren mainiota kristallipullaohjetta ja täytyy myöntää että herkullisia olivat! Esikoinen maisteli pullaansa ja tuumasi että "Melkein kuin munkkia!" Ja kyllä niissä jotain samaa onkin..

860508.jpg

En ehdi nyt pullien ohjetta kirjoittamaan, mutta löydät sen täältä (linkki). Minäkin annoin taikinan kohota pitkään, lähes tunnin. Pullatkin kohosivat tunnin verran, sillä en yksinkertaisesti ehtinyt laittaa niitä aiemmin uuniin. Ehkäpä juuri pitkän kohotuksen ansiosta pullista tuli uskomattoman kuohkeita ja pehmoisia. Seuraavalla kerralla jätän ehkä tuosta pintasokerista vaniljasokerin pois ja laitan sen sijaan kanelia, sillä rakastan kanelia.

Nämä pullat ovat ehdottomasti parhaimmillaan tuoreina (pakastamista en kokeillut), sillä sokeri sulaa pian tahmeaksi pullan pintaan ja pullien pehmeys häviää. Toisaalta, niinhän kaikki pullat ovat parhaimmillaan tuoreina. Kristallipullia leivon kyllä varmasti vielä uudellenkin, kyllä ne niin hyviä olivat! Kiitokset Pullahiirelle hyvästä ohjeesta!!