Vai pitäisikö sanoa yltiöromanttinen!!

Tämä on siis tämänpäiväinen harjoituskakkuni. Kipinän treenaamiseen sain Ruusumammalta, joka oli tehnyt vaahtokarkkimassasta kauniita kukkia kakkujen koristeeksi. Olen kerran aikaisemmin kokeillut koko kakun päällystämistä vaahtokarkkimassalla ja sillä kerralla katkaisin kaulimeni. Urakka oli sen verran hikinen ja työläs, että päätin jättää vaahtis-kakut suosiolla muiden tehtäväksi. Kuinkas kävikään.. Bongasin Ebeltä loistavan vaahtokarkkimassa-ohjeen, jolla olen koristeita tehnyt jo useampaan otteeseen ja päätin uskaltaa vielä kerran! Massa onnistui jälleen tosi hyvin, siitä tuli juuri sopivan pehmoinen käsiteltäväksi. Vaahtokarkkimassa ei myöskää repeä niin herkästi kuin marsipaani, joten ainakin minusta sillä on helpompi kuorruttaa koko kakku. Kiitos Ebe vielä kerran loistavasta ohjeesta!!

Tässä siis kuvia harjoituskakustani:

787730.jpg

Ja vielä eri suunnasta:

787724.jpg

Tämä kakku on aika pieni, pohja on ainoastaan kahden munan kakkupohja. Leikkasin sen ainoastaan kahteen osaan (sillä kakku oli aika matala), kostutin mustikka-mansikkamehulla ja täytteeksi laitoin kuningatartuorejuusto-kermavaahtoa sekä vadelmia. Kuorrutus on siis hennon vaaleanpunaista vaahtokarkkimassaa (väri on peräisin vaahtokarkeista) ja pursotukset ovat mansikka-sokericremeä. Alunperin tarkoitukseni oli tehdä ihan tavallinen sokericreme, mutta tomusokeri uhkasi loppua kesken ja tarvitsin sitä vielä kuorrutuksen kaulimiseenkin, joten laitoin cremeen osaksi mansikkatomusokeria. Halusin cremestä voimakkaamman värisen, joten lisäsin vielä Wiltonin pinkkiä geeliväriä. Tuota samaa cremeä sipaisin myös kakun päälle ennen kuorruttamista.

Koristelusta tulikin sitten tosi romanttinen! Itse tykkään kovasti kaikenlaisista kiehkuroista, kukkasista ja hörhelöistä ja tähän kakkuun niitä sitten tulikin reilusti! Kukat ovat myös vaahtokarkkimassaa, mutta ne tein jo pari päivää sitten. Huomenna päästään kakkua sitten maistelemaankin, toivottavasti on hyvää!

Meidän tytöt ainakin tykkäsivät kovasti tämän kakun ulkonäöstä, pieniä prinsessoja kun ovat. Mieltymys kaikkeen pinkkiin ja hömppään taitaa olla geeneissä!!