Lapset alkavat olla jo kutakuinkin terveitä ja mieleni teki leipoa jotain helppoa ja hyvää. Huomenna vietetään sopivasti Runebergin päivää, joten päätin leipoa torttuja. Kolmen huomionkipeän tyttären (ja liian vetelän tomusokeri-kuorrutuksen) avustuksella tortuista ei tullut kovinkaan kauniita, mutta maku oli onneksi yhtä hyvä kuin aina ennenkin.

1267819.jpg

Ohje on alunperin Kaarina Roinisen, mutta muuntelin sitä hiukkasen:

100 g voita tai margariinia

1 dl ruokokidesokeria

1 dl fariinisokeria

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

0,5 dl mantelijauhetta

1 dl korppujauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

1 tl manteliaromia (voi jättää poiskin)

 

Pinnalle vadelmahilloa tai -marmeladia

Koristeeksi tomusokeri-vesikuorrutusta ja vadelmahilloa tai -marmeladia

 

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Mausta manteliaromilla ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina paperivuokiin ja tasoita pinta. Paina sormella taikinaan pieni syvennys ja pane pieni nokare vadelmahilloa syvennykseen. Paista torttuja 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Pursota tomusokerikuorrutuksella rengas tortun pintaan ja laita keskelle nokare vadelmahilloa. Toki tämän voi tehdä toisinkinpäin; hillo ensin ja rengas ympärille, aivan kuinka itsestä parhaimmalta tuntuu =)

Nämä Runebergintortut ovat minulle niitä ainoita oikeita, sillä nämä maistuvat lapsuudelta. Muistan mummuni tehneen torttuja usein, muulloinkin kuin vain Runeberginpäivänä ja ne olivat aina yhtä hyviä!