Mahtavaa!! Kymppitonni on menossa rikki juuri nyt! Kiitos kaikille kävijöille ja ennenkaikkea niille, jotka ovat jaksaneet kommentoida tekeleitäni!!

ISO KIITOS KAIKILLE!!

Tässäpä juhlan kunniaksi marjaisaa hyytelökakkua, olkaa hyvät!!

843505.jpg

Sain ystäviltäni yllätystuliaisina metsämansikoita (!JIPII!) ja heti alkoi pääkopassa muhia ajatus marjaisasta kakusta, johon saisin näin harvinaista herkkua käyttää. Kiitos tuhannesti Maikki ja Jussi, lahja oli enemmän kuin mieluinen!! Osa marjoista on edelleen pakkasessa odottamassa herkuttelua.

Pohjana on tavallinen vaalea kääretorttupohja, jonka kostutin mustikka-vadelmalimpparilla. Täytteen lähtökohtana on Lintusen ihanainen mansikkamousse, jota hiukan muokkasin:

7 liivatelehteä

2,5 dl flora vispiä vaahdotettuna

200 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g creme fraichea

reilu desi sokeria

2 tl vaniljasokeria

reilut 3 dl tuoreita mansikoita soseutettuna

n. 2 dl metsämansikoita

Koristeeksi mansikoita, vadelmia ja mustaherukoita sekä hiukan tomusokeria

Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, sokerit ja mansikkasose tasaiseksi. Sulata liotetut liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja lisää mansikkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto ja metsämansikat ja kaada seos vuokaan kostutetun pohjan päälle ja nosta kakku kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja tupsauta tomusokeria kevyesti pinnalle.

Tästä kakusta tuli todella hyvää!! Tuoreet marjat antoivat kakulle ihanan raikkaan maun ja metsämansikat ovat ihanan makeina pieninä sattumina mansikkahyytelön seassa. IHANAA!! Voi kun saisin välitettyä teille kuvan lisäksi myös maistiaiset itse kakusta...