Leivoin lakkiaisiin myös erilaisia pikkuleipiä (kuvat eivät ole kovin kummoisia, kiireessä napattuja)...

1607667.jpg

Mantelikransseja, jotka on tässä jo pakattuna valmiiksi (näyttää muuten tosi vähältä vaikka lähes 60 pikkuleipää laatikkoon pakkasin!)...

1607666.jpg

Suklaaruusuja ritilällä (taikina oli liian kovaa ja ruusuista tuli kovin röpelöisiä)...

1607665.jpg

..ja kaneliässiä (omia lemppareitani!)

Mantelikranssien ohjeen kehittelin vanhasta pikkuleipäohjeesta ihan näitä lakkiaisia varten ja tykkäsin niistä ainakin itse, vaikka mantelin maku olisi ehkä voinut hivenen voimakkaampikin olla.

Suklaaruusujen ohjeen muokkasin löytämästäni minttusuklaa-pikkuleipien ohjeesta. Nämä olivat tosi hyviä ja ihanan suklaisia, sillä taikinaankin tuli sulatettua tummaa suklaata. Nämä olivat myös lasten mieleen.

Kaneliässät olen jo vuosia tehnyt helpoimmalla mahdollisella tavalla, Pirkan valmiista murotaikinasta! Ohjeen nappasin joskus aikoja sitten Pirkan leivontakirjasta, eikä pikkuleipien leipominen voi juuri enää helpommaksi ja nopeammaksi muuttua. Suosittelen!

Jättäkää ihmeessä kommenttia mikäli joku ohjeista kiinnostaa, kirjoittelen niitä kyllä! Nyt vain tuntuu laiskuus vaivaavan... ;)

Edit: Ja tässä pyydettyjä ohjeita:

Mantelikranssit

250 g voita

1,5 dl tomusokeria

4,5 dl vehnäjauhoja (4-5 dl, riippuu jauhoista)

1 tl manteliaromia (määrä riippuu aromin vahvuudesta, laita ensin 0,5 tl ja maistele)

2-3 rkl kermaa

Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja siivilöity tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vehnäjauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää manteliaromi ja kermaa sen verran että saat jämäkän, mutta pursotettavan massan.

Pursota taikina isolla tähtityllalla pieniksi kransseiksi pellille, leivinpaperin päälle ja paista pikkuleipiä 225 asteessa 5-7 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä tai nostele varovasti ritilälle jäähtymään.

Tätä pikkuleipätaikinaa on helppo pursottaa ja mikä parasta, valmiit pikkuleivät maistuvat ihanilta! Pursota haluamasi muotoisia pikkuleipiä ja koristele valmiit esim. sulatetulla suklaalla. Äitini teki suklaasen kastettuja "kissankieliä" kun olin pieni (että olivatkin hyviä!) ja muokkasin vanhasta ohjeesta nämä mantelipikkuleivät.

Suklaaruusut

175 g margariinia tai voita

2 dl sokeria

1 kananmuna

80 g tummaa suklaata sulatettuna

1 dl perunajauhoja

n. 3 dl vehnäjauhoja (alkup. ohjeessa 3,5dl)

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

(kermaa)

Koristeluun 50 g sulatettua (tummaa) suklaata

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kananmuna ja hiukan jäähtynyt sula suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa. Jos taikina tuntuu kovin tönköltä, notkista sitä kermalla.

Pursota taikina isolla tähtityllalla ruusukkeiksi pellille, leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Jäähdytä pikkuleivät pellillä tai ritilällä ja koristele sulatetulla suklaalla.

Näiden pikkuleipien ohjeen nappasin Kotilieden uudesta leivontakirjasta, jossa se oli nimellä minttusuklaatangot. Jätin taikinasta kuitenkin minttuöljyn pois ja pursotin ruusukkeita tankojen sijasta. Taikinasta tuli niin kovaa että pursotustouhuissa oli usko (ja voimat!) loppua ennenkuin taikina oli pellillä!! Kannattaa tosiaan vähentää tuota jauhojen määrää tai notkistaa taikina sopivaksi kermalla ettei tarvitse pursotella punaisena ja tärisevänä kuten minä (onneksi keittiössä ei ole piilokameraa)!! =D