Nyt kun tuoreita marjoja on saatavilla, niistä on ihana tehdä erilaisia herkkuja. Paljon niitä tulee syötyä myös ihan sellaisenaan. Saimme vanhemmiltani jälleen mustaherukoita (suurkiitos heille!!) ja niistä kehittelin tämmöisen kakun.

863259.jpg

863265.jpg

Rakastan mustaherukan ja appelsiinin makuyhdistelmää, joten käytin sitä myös tässä kakussa. Perusohje on lähes sama kuin edellisessä marjakakussani, mutta laitan sen kuitenkin tähän.

Pohjana käytin kääretorttupohjaa, jonka kostutin laimealla sekamehulla. Tein kakun halkaisijaltaan 22 cm:n vuokaan, mutta määrästä riittää isompaankin.

Täyte: 7 liivatelehteä

2,5 dl flora vispiä vaahdotettuna

200 g appelsiinituorejuustoa

150 g creme fraichea

1-1,5 dl sokeria (kannattaa maistella)

4-5 dl mustaherukoita paseerattuna

Pinnalle mustaherukoita (laitoin lisäksi myös mansikoita)

Kiile: 2 dl juotavan vahvuista (seka)mehua

1 dl hyytelösokeria

Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, sokeri ja paseeratut mustaherukat keskenään. Liuota liotetut liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana marjaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita tasaiseksi. Nostele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan kostutetun pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Ripottele kakun pinnalle marjoja ja valmista kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi pintahyytelöliemi marjojen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vielä pariksi tunniksi tai vaikka yön yli.

Tämä kakku on mukavan marjainen ja raikas. Appelsiini ja mustaherukka täydentävät toisiaan mainiosti. Mustaherukat voi tietysti laittaa täytteeseen myös paseeraamatta ihan tavallisena soseena, mutta halusin täytteestä sileän. Kiilteen mehuna käytin Pirkan sekamehua, sillä siinäkin maistuu mustaherukka. Täytettä kannattaa maistella ja sokeria tarvittaessa lisätä, erityisesti jos käyttää pakastettuja marjoja. Kannattaa kokeilla, tämä oli hyvää!