Kokeilin ensimmäistä kertaa jugurttikakun ohjetta Heli Bergiuksen kirjasta Suosituimmat kotileivonnaiset. Ohjeessa oli käytetty hedelmäpommi-jugurttia, mutta laitoin tällä kertaa Ingmanin appelsiinijugurttia (lempijugurttini!).

862762.jpg

Kirjassa tämä oli nimeltään Sarin jugurttikakku ja tässä tulee ohje:

2 kananmunaa

3 dl sokeria

175 g voita sulatettuna

7 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl kardemummaa

2 dl hedelmäpommi-jugurttia (laitoin siis appelsiinijugurttia)

0,5 dl kermaa

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen jugurtin, kerman ja voisulan kanssa. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia.

Kakku oli hyvää, mutta pettymyksekseni appelsiinijugurtti ei juurikaan maistunut. Vaikka kardemummaa tuli taikinaan aika vähän, se maistuu kuitenkin niin voimakkaasti että appelsiinista tuntuu vain pieni häivähdys. Jos kardemumman jättäisi taikinasta kokonaan pois ja kermankin korvaisi appelsiinimehulla, maku olisi varmasti enemmän appelsiininen. Tietysti joukkoon voisi lisätä vaikka raastettua appelsiininkuorta antamaan lisää makua...

Kakku oli kuitenkin hyvää, toivottavasti maistuu myös miehen työkavereille, jotka pääsevät tänään kakkua maistelemaan!