Olen jo pitkään halunnut kokeilla korinmuotoista kakkua ja nyt vihdoin päätin tehdä pienen, pikaisen harjoituskakkusen. Eniten tässä epäilytti kakun kasassapysyminen, kun muoto on tuollainen alaspäin kapeneva. Ihan tavallinen kakkulevyistä ja hyydytetystä täytteestä koottu kakku pysyisi varmasti tukevammin pystyssä, kuten esim. tämä Marengin upea kurpitsakakku. Tämän kakun tein kuitenkin vuoraamalla kulhon kääretorttupohjalla ja hyydyttämällä täytteen sen sisälle. Ainakin näin pienessä (halkaisija noin 20 cm) kakussa myös tämä tekniikka toimii.

Tässä muutamia kuvia:

976768.jpg

976769.jpg

976765.jpg

Tämä oli myös ihan loistava tapa tyhjentää koristevarastoa!!

Käytin tähän kakkuun ihan perinteistä kaakaokääretorttupohjaa, jonka kostutin vaniljamaidolla. Täytteeksi laitoin tuorejuustopohjaisen, cappuccino-daimeilla maustetun moussen. Korin pursotin tummalla kaakaolla ja piparminttuaromilla maustetulla sokericremellä, kahdella erikokoisella pyöreällä tyllalla. Koristeena on vaahtokarkkimassasta tehtyjä kukkia ja lehtiä, muutama Omar-karkeista tehty ruusu, pieniä pikeerilehtiä sekä muutama joskus lahjaksi saamani (kaupasta ostettu) sokeriruusu ja niiden lehtiä. Kauniimpi kakusta olisi tullut, jos korissa olisi ollut korkeutta myös tuossa päällä. Kukat eivät olisi niin lättänän näköisiä..

Ihan tyytyväinen olen kuitenkin tämmöiseksi treenikakuksi. Mausta en osaa vielä sanoa mitään, sillä kakku on vielä koskemattomana jääkaapissa. Kulhon reunoja nuoleskelleena voin kuitenkin sanoa että niin täyte kuin kuorrutuskin maistui oikein herkulliselta!

Tässä vihdoin ohje tuohon Cappuccino Daim-mousseen:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl vispikermaa

1 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 cappuccino daimia murustettuna

4 liivatelehteä

0,5 dl kuumaa kahvia

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja karkkirouhe. Sekoita tasaiseksi. Sulata liotetut liivatteet kuumaan kahviin ja lisää seos ohuena nauhana täytemoussen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Maku on ihana ja sopisi täydellisesti vaikka kääretortunkin täytteeksi. Kannattaa kokeilla!

 

 

Ja vielä hiukan asian vierestä...

Kuvat on edelleen otettu vanhalla kameralla, sillä sen uuden kanssa on vieläkin ongelmia. Jostain syystä tietokone ei suostu tunnistamaan koko kameraa, eli kuvia ei myöskään saa siirrettyä. Pahoin pelkään että synttäritarjoilujen kuvat ovat kadonneet lopullisesti... Kyllä harmittaa!! Joka tapauksessa Nalle Puh ja Nasu saivat ympärilleen suklaakermavaahdolla pursotettuja puun oksia ja kaikissa ruskan väreissä loistavia syksyisiä marsipaanilehtiä. Täytteeksi laitoin kakkuun valkosuklaa-nougat-moussea ja mansikka-metsämansikka-moussea (oli hyvää!!). Lisäksi tein porkkanaleivoksia ja minttusuklaa-muffineja, jotka myös koristelin syksyisellä lehtiteemalla. Suolaisina tarjottavina oli juustoisia kinkkuneliöitä ja kylmäsavulohipiiraita. Lisäksi lapsille tietysti erilaisia keksejä ja sipsejä ym. Toivottavasti myös vieraille maistui!!