Synttärikakkua 30-vuotiaalle miehelleni. Tämän kakun maku on sitä mitä alunperin suunnittelinkin, mutta ulkonäkö meni ihan metsään... Kakkuun piti tulla koristeeksi aivan jotain muuta, mutta aika loppui kesken ja kaulitsin sitten pikaisesti keltaista ja oranssia marsipaania sekaisin ja leikkasin levystä nuo lieskat. Maalain vielä lopuksi nuo numerot mustalla elintarvikevärillä.

1051106.jpg

Kakkupohja on kahdeksan munan perinteinen sokerikakkupohja, mutta puolet jauhoista on Semperin gluteenitonta jauhoseosta. Se antaa kakulle kivan rakenteen ja hyvän maun. Kostutin kakkulevyt spritella ja molemmissa väleissä on muunneltu versio Hellapoliisin sitruuna-vaniljatäytteestä, jonka maustoin vielä turkinpippuri-rouheella. Myös tuohon hopeatoffeekinuskiin laitoin turkinpippuri-rouhetta ja siitä tulikin tosi hyvää! Reunoilla vaahdotettua vispikermaa ja koristeena hopeanvärisiä suklaarakeita.

Tämä kakku oli hiukan erilainen, ei niin perinteinen täytekakku, mutta maultaan herkullinen (vaikka itse sanonkin)! Ainakin kaikki salmiakin ystävät tykkäsivät kovasti! Jos joku haluaa, voin kirjoitella vielä tarkemmat ohjeet täytteeseen ja kuorrutukseen...

Edit: Tässäpä vielä tarkemmat ohjeet niin täytteeseen kuin kuorrutukseenkin.

Sitruuna-salmiakkitäyte:

1,5 dl vettä

2,5 dl sokeria

1 dl sitruunamehua

4 munankeltuaista

2 rkl vehnäjauhoja

25 g margariinia

2 dl vispikermaa vaahdotettuna

1 dl vaniljakreemijauhetta

2 dl vettä

1 prk (200 g) sitruuna"tuorejuustoa"

n. 1 dl murskattuja turkinpippureita

Mittaa kattilaan 1,5 dl vettä, sokeri, sitruunamehu, keltuaiset, vehnäjauhot ja margariini. Kiehauta seos koko ajan sekoitellen, kunnes kiisseli sakenee. Jäähdytä!

Vatkaa kreemijauhe ja vesi tasaiseksi ja jätä tekeytymään. Yhdistä jäähtynyt sitruunakiisseli, kermavaahto, vaniljakreemi, tuorejuusto ja karkkimurska ja sekoita tasaiseksi. Täyte ei ole kovin napakkaa, joten kannattaa lisätä liivatteita (5 kpl ?) jos täyte tulee pienempään kakkuun paksumpana kerroksena. Tosi hyvää, raikkaan sitruunaista ja mukavasti salmiakin makuista!!

 

Salmiakin makuinen kinuski:

n. 200 g hopeatoffeita

2 dl kuohukermaa

n. 0,5 dl turkinpippurimurskaa

Laita toffeet, kerma ja karkkimurut kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen kunnes toffeet sulavat ja kinuski sakenee. Tipauta vesilasiin pisara kinuskia ja jos se leviää veteen, keitä vielä muutama minuutti. Valuta valmis kuorrutus kakun päälle. Tämä määrä riitti reilusti näinkin ison kakun pinnalle. Jos kinuskia jää, se on tosi hyvää esim. jäätelön kanssa! Turkinpippurit antoivat kuorrutukseen sopivasti lisäpotkua ja salmiakin makua!! Nam!