Eilen vietettiin minun ja mieheni kahdeksatta hääpäivää "mukavasti" migreenin kourissa, mutta tänään sentään oli jo kakun vuoro!

1695723.jpg

1695728.jpg

1695725.jpg

Tähän kakkuun liittyy taas omanlaisensa tarina. Mietin tosi kauan erilaisia kakkuideoita mutta en millään keksinyt mieleistä, sillä halusin kakussa jotenkin näkyvän monesko hääpäivä on kyseessä ja myös jotain omiin häihimme liittyvää. Tajusin sitten viimein että kahdeksas hääpäivä on pronssihääpäivä, joten kakun väri oli helposti päätetty. Koristeiksi aloin sitten näpertelemään lempikukkiani valkoisia liljoja ja ruusuja kuin itsestään, sillä niitä kukkia oli myös kimpussani silloin kahdeksan vuotta sitten, samoin muratinlehtiä, helmiä jne. Koristelu siis kuvaa (myös muodoltaan) omaa morsiuskimppuani. Hiukan kermat alkoivat reunoilta valumaan helteisessä säässä, mutta muuten olen kakkuun tyytyväinen!

Kakussa on neljän munan tavallinen sokerikakkupohja kostutettuna mansikkamehulla. Täytteenä on mansikka-vaniljahilloa ja diplomaattikreemiä. Kuorrutuksena on vaalea marsipaani (alla sokericreme) pronssisuihkeella suihkittuna ja pursotukset vaahdotettua vispikermaa. Kukat on sokerimassaa ja lehdet marsipaania, lisänä muutama sokerihelmi.

Miehen mielestä kakku oli "ihan tajuttoman hyvää", joten taisi sitten mennä nappiin niin maun kuin ulkonäönkin suhteen =)