Näitä muffineja olen tehnyt ennenkin, samaa perusohjetta hiukan muunnellen. Muffinit ovat pehmoisia, kostean meheviä ja suussasulavan suklaisia... Nami!! Maailman parhaita suklaamuffineja, ainakin meidän perheen mielestä. Suosittelen!! Kunniaa ohjeesta en voi itselleni omia, se on peräisin Heli Bergiuksen kirjasta Suosituimmat kotileivonnaiset.

1709246.jpg

Muuntelin ohjetta jälleen hiukan ja käytin näihin kolmea erilaista suklaata. Taikinassa on sulatettua tummaa suklaata, päällä maitosuklaata ja yllärinä muffinien sisällä on vielä toffee-suklaarakeita. Tässä alkuperäinen ohje (suluissa omat lisäykseni)

Suklaanystävän muffinit 25-30 kpl (minä sain 15 hyvänkokoista muffinia)

175 g taloussuklaata (käytin tummaa 70% suklaata)

175 g suolatonta voita (normaalisuolaista)

2 1/3 dl sokeria (ruokokidesokeria)

6 kananmunaa

1 1/3 dl vehnäjauhoja

(vajaa tl leivinjauhetta)

(toffee-suklaarakeita vuokiin ja maitosuklaata koristeluun)

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen ja anna seoksen jäähtyä hetki.

Sekoita sokeri ja kananmunat, seosta ei tarvitse vatkata. Lisää vehnäjauhot (leivinjauhe sekoitettuna) siivilöiden taikinaan. Lisää myös suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Laita paperivuoat muffinipellin koloihin ja kaada taikina vuokiin (jätä n. 1 cm kohoamisvaraa). Jos et käytä muffinipeltiä, suosittelen käyttämään isoja amerikanmuffinivuokia sillä ne ovat tukevampia tai kahta tavallista paperivuokaa päällekäin. Pudota halutessasi muutama toffee-suklaarae vuokiin taikinan päälle.

Paista muffineja 180 asteessa koosta riippuen 10-20 minuuttia (näitä paistoin 20 min). Näiden muffinien kuuluu jäädä sisältä kosteiksi, mutta ei veteliksi.

Laita jokaisen muffinin päälle pala suklaata sulamaan heti uunista ottamisen jälkeen. Levitä sulanutta suklaata lusikalla tai veitsellä ja koristele haluamallasi tavalla.

Tämä taikina on tosi helppo ja nopeatekoinen eikä vatkaamista tarvita. Näitä voi tosiaan myös muunnella maun  ja kaapista löytyvien aineksien mukaan. Minttusuklaan ystävien kannattaa tipauttaa vuokiin muutama marianne-rae (nam!). Tumman, suklaisen muffinin päälle sopii loistavasti myös valkosuklaa ja koristeiksi voi tietysti laittaa mitä ikinä mieleen juolahtaa. Kannattaa kokeilla!!

Muistakaahan osallistua allaolevaan arvontaan!! Tasaluku on jo bongattu, mutta kilpailuaikaa on vielä reilusti =)