Tämänpäiväisiä synttäritarjoiluja..

Marmeladiviipaleita...

1361495.jpg

...ja appelsiini-valkosuklaapikkuleipiä

1361494.jpg

Marmeladiviipaleiden ohjeen nappasin jälleen Hellapoliisilta, kiitos siis Katille!! Yhden muutoksen kuitenkin tein, en käyttänyt taikinaan karvasmanteliöljyä, sillä en pidä sen mausta. Korvasin sen manteliaromilla enkä usko pikkuleipien maun siitä kärsineen.

Tässä ohje: 150 g voita tai margariinia

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 maustemittaa manteliaromia

 

paistonkestävää vadelmamarmeladia

2 dl tomusokeria

1 rkl vettä tai sitruunamehua

elintarvikeväriä

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä manteliaromi ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyörittele ne uunipellin pituisiksi tangoiksi. Nosta tangot pellille leivinpaperin päälle ja painele sormella tankojen keskelle syvennys. Pursota syvennykseen marmeladia ja paista tankoja 200 asteessa 12-15 minuuttia ja anna jäähtyä.

Sekoita tomusokerista ja vedestä tai sitruunamehusta paksu, mutta pursotettava seos ja värjää se vaaleanpunaiseksi. Pursota kuorrutuksesta raidat marmeladin molemmille reunoille. Leikkaa tangot terävällä veitsellä pikkuleiviksi.

 

Appelsiini-valkosuklaapikkuleipien ohjeen olen löytänyt jostain kirjasta tai lehdestä, mutta en vain enää muista mistä. Hiukan (tietysti) muuttelin alkuperäistä ohjetta ja tässä ohje kuinka pikkuleivät itse tein:

200 g valkoista suklaata

1 appelsiinin raastettu kuori (ja hiukan mehua)

200 g voita tai margariinia

2 dl ruokokidesokeria

1 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

n. 0,5 tl suolaa

Rouhi suklaa pieniksi muruiksi. Raasta pestyn appelsiinin kuori. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit ja lisää joukkoon kanamuna ja appelsiininkuoriraaste hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä suklaarouhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, purista joukkoon hiukan appelsiinimehua.

Nostele lusikalla taikinanokareita pellille leivinpaperin päälle ja taputtele jauhotetulla sormella niitä hiukan tasaisemmiksi. Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Pikkuleivät eivät välttämättä koristeita kaipaa, mutta koristelin näitä sulatetulla valkosuklaalla ja appelsiininmakuisilla koristerakeilla. Hyviä olivat!!