Tänään vietettiin 6-vuotiaan esikoisemme kaverisynttäreitä. Talo oli täynnä hurmaavia prinsessoja ja prinssejä juhlapuvuissaan. Meillä oli oikein mukavaa, synttärisankari itse oli ainakin juhliinsa tyytyväinen ja toivottavasti myös vieraat viihtyivät. Juhlaherkut näyttivät tältä:

1520315.jpg

Bratz-jäätelökakku,

1520318.jpg

ranskanpastilli-pikkuleivät ja suklaalla koristellut mini-tuulihatut,

1520316.jpg

valkosuklaalla ja strösseleillä koristellut vaahtokarkit,

1520319.jpg

kaksiväriset kerrosleivät kurkku- ja porkkanakukkasilla koristeltuna,

sekä lisäksi tietysti popcornia, karkkeja ja vihreää, päärynänmakuista boolia koristeltuna viinirypäleillä ja kiiviviipaleilla.

Lapset eivät välttämättä aina välitä perinteisestä täytekakusta, joten tein sen sijaan jäätelöversion. Esikoinen toivoi daim-kakkua, joten murustelin kaksi tupla-daimia pehmeän vaniljajäätelön joukkoon ja liruttelin vielä kinuskikastiketta lisämauksi. Laitoin jäätelöseoksen pyöreään kakkuvuokaan ja pakkaseen, josta se oli kätevä kumota tarjoiluvadille ja koristella. "Kakun" päälle laitoin siis tuon aiemmin maalaamani brätsin, reunoille pursottelin kermakiehkurat ja lisäkoristeeksi laitoin hopearakeita ja muutaman marsipaanikukan.

Tuulihatut ovat peräisin kaupan pakastealtaasta, mutta tuunasin niitäkin hiukan juhlavammiksi sulatetulla suklaalla ja koristerakeilla. Ranskanpastilli-pikkuleivät ovat kivoja ja helppotekoisia, niitä voi tehdä vaikka yhdessä lasten kanssa. Pikkuleipien reunoilla on mintunmakuisia strösseleitä, mutta makua ja ulkonäköä on helppo vaihdella omien makumieltymysten mukaan.

Vaahtokarkkien dippailu ja koristelu ei sinänsä ole mitenkään uutta eikä ihmeellistä, mutta halusin kuvan kuitenkin laittaa sillä minusta nuo salmiakkiströsseleillä koristellut olivat paitsi kivannäköisiä, myös tosi hyvänmakuisia!

Noihin pieniin kaksivärisiin kerrosleipiin nappasin idean uusimmasta Maku-lehdestä. Erilaisia piparimuoteilla tehtyjä voileipiä meiilä on syöty ennenkin, mutta kaksivärisinä en ole niitä hoksannut tehdä. Tämäkin on minusta kiva idea, näitä tulee varmasti tehtyä toistekin. Kummasti nuo muoteilla painetut kurkku- ja porkkanaviipaleetkin maistuivat ihan erilaisilta... hih!

Sunnuntaina siis jatketaan synttärien juhlintaa, silloin ovat vierailuvuorossa sukulaiset, ystävät, kummit jne. eli lisää juhlahumua on tiedossa =)