Siis ihan paistettu kakku tällä kertaa ja marjakastikkeen kera..

Tätä leivoin itse asiassa jo lokakuun lopulla omien synttäreiden kunniaksi, mutta niin vain postaus on venynyt.

Ja ohjeenkin lupaan tänne vielä kirjoitella, mutta kun se on toistaiseksi vielä ruotsinkielinen..

Edit: Ja tässä viimein lupaamani ohje!

New York blueberry cheesecake (Leila Lindholmin kirjasta A piece of cake)

Pohja: 300 g digestive-keksejä

150 g voita

Täyte: 600 g tuorejuustoa (käytin Philadelphiaa)

250 g maitorahkaa

1 dl sokeria

1 dl maizenaa

2 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

1 dl kuohukermaa

200 g valkosuklaata

1,5 dl mustikoita (nämä jätin siis pois)

Sekoita murustetut keksit ja voisula tasaiseksi ja painele seos pinnoitetun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle (laitoin kyllä reunoillekin, sillä muuten pohjasta olisi tullut tosi paksu) . Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto ja rahka tasaiseksi kulhossa. Sekoita maizena, sokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää kananmunat yksitellen täytteen joukkoon välillä hyvin sekoittaen (ei siis tarvitse vatkata) ja lisää myös kerma. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu, hiukan jäähtynyt valkosuklaa ja kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikat.

Paista juustokakkua uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, peitä pinta foliolla, jos se alkaa ruskettua liikaa. Käännä uunista lämpö pois ja anna kakun kypsyä vielä jälkilämmössä puolisen tuntia. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja nosta sitten jääkaappiin. Minusta juustokakku on parasta jääkaappikylmänä lämpimän marjakastikkeen kera.. Ihanaa!!

Marjakastiketta varten en mitenkään erikseen mitannut aineksia, laitan yleensäkin mitä jääkaapista ja pakastimesta sattuu löytymään. Tuossa kuvan annoksessa on kastiketta, johon laitoin n. pari desiä omatekoista mustaherukkahilloa, tilkka vettä ja pari desiä pakastevadelmia (kotimaisia eli ei tarvitse sen kummemmin keitellä..). Kiehautin hillon ja vesitilkan kattilassa ja nakkasin vadelmat joukkoon. Hyvää oli