Tänään vietimme Nuutin päivän kunniaksi pienellä porukalla joulun lopettajaisia. Pakastimessa kummitteli vielä valmiita torttutaikinalevyjä ja jotainhan niistäkin piti keksiä. Luumumarmeladia oli myös vielä jäljellä, joten kehittelin tämmöiset kanelinmakuiset joulunlopettajaistortut. Näistä tulikin hyviä ja luumun sijasta näissä voisi käyttää vaikka omenaa...

1208967.jpg

Olin laiskalla tuulella, joten leikkasin taikinalevyt vain kahtia. Täytteenä näissä on kanelilla maustettua vaniljakreemiä, jonka pursotin pussista rinkulaksi taikinalevylle ja keskelle laitoin vielä lusikallisen luumumarmeladia. Paistoin neliöt 225 asteessa ja tupsautin lopuksi hiukan tomusokeria päälle. Tosi helppoja ja nopeita tehdä ja oikein maistuva tapa hävittää torttutaikinat pakkasesta =)

Muutamasta taikinalevystä tekaisin samantapaiset suolaiset versiot, joihin täytteeksi laitoin kinkkukuutioita ja juustoraastetta (sillä niitä jääkaapista sattui löytymään). Näihinhän voi laittaa päälle melkein mitä tahansa, ihan omien makumieltymysten mukaan.

1208968.jpg