Tämä kakku matkustaa jo tänään juhlistamaan tulevaa äitienpäivää. Kakusta toivottiin tosi suklaista ja sitä tämä kakku kyllä onkin..

1241610383_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvat eivät ole kummoisia, sillä tuo suklaan kiiltävä pinta on kuvatessa tosi haastava. Lohduttaudun ajatuksella, että kakku on luonnossa kauniimpi..

1241610340_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakussa on neljän munan tumma (kaakaolla maustettu) kakkupohja, jonka kostutukseen keitin toffee-aromilla maustetun sokeriliemen (tuoksu oli huumaava ja maku todella toffeinen!). Täytteeksi laitoin Daim-suklaakermavaahtoa ja kevyen sipaisun valmista suklaavanukasta. Kuorrutus on tehty hyla-kuohukermasta, Pandan toffee-täytesuklaasta ja tummasta suklaasta. Kuorrutus pysyy leikattavan pehmeänä, vaikka se jonkin verran jähmettyykin viileässä.

Koristeeksi tein yhden ison marsipaaniruusun, jota sävytin persikanvärisellä tomuvärillä. Lisäksi tein muutaman irrallisen terälehden, jotka varmasti näyttäisivät kermakakun pinnalla kauniimmilta, sillä tuo tumma suklaa kuultaa hiukan ikävästi ohuen marsipaanin läpi. Ruusun ja terälehtien pinnalle suihkaisin vielä kevyesti helmiäistä ja vihreät lehdet puolestaan saivat kevyen kullansävyn pintaansa. Lisäkoristeeksi menin vielä ripottelemaan muutaman sokerihelmen, vaikka kakku ei olisi niitä välttämättä kaivannutkaan. Jälkeenpäin on helppo viisastella..Silmänisku

Toivottavasti kakku on kuitenkin mieluinen ja ennenkaikkea makoisa! Hyvää äitienpäivää jo näin etukäteen!!

Edit: Suklaakuorrutukseen kaipailtiin ohjetta, joten tässä se tulee kaikille kiinnostuneille:

1 dl kuohukermaa (myös vispikerma käy, mutta Flora vispiä en uskalla suositella, sillä sen toimivuutta en ole kokeillut)

200 g Pandan toffeetäytteistä suklaata (pieniä 100 g:n levyjä)

n. 90 g tummaa suklaata (tämäkin oli Pandan)

1 rkl voita (ei pakollinen)

Kiehauta kerma kattilassa ja nosta kattila pois levyltä. Paloittele suklaat kerman joukkoon ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Voit lisätä voinokareen kuorrutuksen joukkoon antamaan kiiltoa, mutta pakollinen se ei ole. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna valua myös reunoille. Levitä valunutta kuorrutusta lastalla tai paletilla tasaisesti kakun reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa hetki ennen koristelua, niin koristeet eivät ala valua pois paikoiltaan.

Tähän kuorrutusohjeeseen sopivat myös muut suklaat, kuin tuo toffeetäytteinen. Kokonaan maitosuklaasta tehtynä en ole saanut tätä kunnolla onnistumaan eli kannattaa laittaa ainakin osittain tummaa suklaata. Tämä kuorrutus riittää kuorruttamaan halk. 24 cm:n kakun kokonaan.