Tein tämän pienen, syksyisen ja suklaisen kakun synttäriylläriksi esikoisemme kummisedälle. Kakku oli odottamassa päivänsankaria kotiovella raskaan työviikon päätteeksi. Toivottavasti yllätys oli makoisa ja mieluinen!

2022132.jpg

Kuva on jälleen kiireessä napattu eteisen lipaston päällä, sillä siinä sattui olemaan sateisena syyspäivänä talon valoisin kohta.. (Kuva ei siis ole kaksinen, mutta älkää antako sen häiritä)

Kakku on siis aika pieni, halkaisijaltaan noin 20 cm, mutta mukavan korkea eli samalla ohjeella saa tehtyä kakun (matalampana tietysti) myös isompaan vuokaan, halkaisijaltaan 24-26cm.

Pohjana käytin kaakaolla maustettua kääretorttupohjaa, jonka kostutin kevyesti maidolla. Tässä vielä ohje täytteeseen:

3 liivatelehteä

200 g tummaa suklaata sulatettuna

200 g maustamatonta tuorejuustoa

0,5-1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

0,5 dl kahvilikööriä

5 dl vispikermaa

Vatkaa sokerit ja tuorejuusto sekaisin. Lisää sulatettu, hiukan jäähtynyt suklaa tuorejuuston joukkoon hyvin vatkaten. Kuumenna kahvilikööri kiehuvaksi (voit myös keittää sitä hetkisen, jos haluat alkoholin haihtuvan) ja sulata siihen liotetut liivatteet. Lisää liivateneste ohuena nauhana sukaaseoksen joukkoon koko ajan hyvin vatkaten. Lisää vaahdotettu kerma suklaaseokseen ja sekoita huolellisesti  pohjaa myöten tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Ajattelin ensin pursottaa kermavaahtokiehkuroita kakun pinnalle lehtikoristeiden lisäksi, mutta päädyin kuitenkin tällaiseen yksinkertaistettuun versioon, sillä tiedän ettei päivänsankari tykkää kermavaahdosta. Syksyiset lehdet on kokonaan marsipaania ja värjäyksessä käytin pastavärejä ja pronssinväristä kimallejauhetta. Lisäkoristeena (jälleen kerran) helmiäisiä, ne kun sopivat melkein kaikkeen ja väri on minusta kaunis =)

Onnittelut Mikalle vielä kerran näin jälkikäteen!!