Kakkujen välissä jotain hiukan terveellisempääkin =)

1399908.jpg

Hellapoliisilta nappasin jokin aika sitten vinkin sokerijuurikashiutaleista sämpylä-taikinassa ja kokeilinkin sitä heti. Sämpylöistä tuli ihanan pehmoisia ja tietysti kuitu-pitoisempina myös terveellisiä. Sokerijuurikashiutaleet pitävät sämpylät myös pidempään tuoreina, joten kannattaa kokeilla! Leivon sämpylöitä yleensä kerran viikossa, mutta niistä ei yleensä tule edes kuvia otettua.

Tässä kuitenkin ohje hyviin ja terveellisiin sämpylöihin:

5 dl kädenlämpöistä vettä

50 g hiivaa

1,5 tl suolaa

2 rkl siirappia

1-1,5 dl ruisrouhetta

1-1,5 dl sokerijuurikashiutaleita (Fibrex)

n. 10 dl sämpyläjauhoja (käytin jälleen Lidlin jauhoja)

0,5 dl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja noin puolet jauhoista. Vatkaa seosta hetki voimakkaasti paremman sitkon aikaansaamiseksi. Lisää joukkoon ruisrouhe ja sokerijuurikashiutaleet ja jauhoja vähitellen. Lisää joukkoon öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota ja leivo sämpylöiksi. Kohota sämpylät ja paista 200-225 asteessa 10-15 minuuttia.