Tein viikolla ihan hatusta vetäistyn kinkkupiirakan, josta tulikin tosi hyvää (miehen mielestä "ihan tajuttoman hyvää"), mutta siitä en ehtinyt edes kuvaa napata sillä se syötiin parempiin suihin ihan samantien =)

Tuunasin ohjetta vielä pikkuisen ja tein tällaisen ison piirakan...

1995240.jpg

Kuva ei tosiaankaan ole kovin kummoinen, mutta piirakka sen sijaan on. Ohje tulee tässä:

Pohja: 3dl kaurahiutaleita

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

200g margariinia tai voita

1 dl kylmää maitoa

Täyte: 300g palvikinkkua pieninä kuutioina

puolikas purjo silputtuna

tilkka öljyä paistamiseen

2 valkosipulinkynttä murskattuna

rouhittua mustapippuria

1 rasia miniluumutomaatteja puolitettuna

1 rasia (200g) pekoni-purjotuorejuustoa (Viola)

2 dl ruokakermaa

2 dl maitoa

4 kananmunaa

n. 200 g juustoraastetta (emmental)

Nypi pehmeä rasva ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa vaivaamista. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin hetkeksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannuun sopivaksi (taikinan on yllettävä myös reunoille). Kauliminen onnistuu helposti silikonisen leivinalustan päällä. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 10 minuuttia.

Pehmitä purjosilppua hetki öljytilkassa paistinpannulla. Lisää kinkkukuutiot pannulle ja mausta valkosipulilla ja mustapippurilla. Nosta pannu levyltä ja anna jäähtyä hetki. Levitä kinkku-purjotäyte esipaistetulle pohjalle ja ripottele pinnalle puolitetut tomaatit. Sekoita kulhossa tuorejuusto, ruokakerma, maito ja kananmunat tasaiseksi. Lisää juustoraaste muna seokseen ja kaada täytteen päälle tasaisesti joka puolelle. Jatka paistamista uunin alimmalla ritilätasolla vielä 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt myös keskeltä ja pinta on saanut kauniin värin.