Tällä suklaisella kahvikakulla juhlistettiin isänpäivää (postaukset ovat siis todellakin myöhässä!). Laitoin Maraboun minttukrokantti-suklaata sekä taikinaan että kuorrutukseen. Kylläpä olikin hyvää!

Ohjetta luvassa myöhemmin...

Edit: Olen todella, TODELLA pahoillani, että tämä ohje on viipynyt näin hurjan pitkään!! Tässä tämä kaivattu ohje lopultakin on:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa

150 g voita tai margariinia

200 g Maraboun minttukrokantti-suklaata (tai muuta suklaata)

Kuorrutus: 200 g Maraboun minttukrokantti-suklaata

0,75 dl kermaa

Sulata rasva ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä sekoitellen ja anna jäähtyä hiukan.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Älä vatkaa vaan nostele ainekset sekaisin. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaaseos ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35-45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa ja anna jäähtyä.

Kiehauta kuorrutusta varten kerma kattilassa ja nosta pois kuumalta levyltä. Paloittele suklaa kerman joukkoon ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Anna jähmettyä.

Tällä kuorrutusohjeella suklaasta ei tule liian kova, vaan kakku pysyy hyvin leikattavana. Kerrassaan herkullista, suosittelen!!