Tein tilauksesta täytekakut yhdistettyihin ristiäis- ja hääjuhliin. Tarkoitus oli tehdä kaksi samanlaista kakkua, jotka koristellaan yhteensopiviksi, mutta toinen  "vauvamaisesti" ja toinen enemmän hääparille sopivaksi. Kuvat ovat TODELLA surkeat! Kameran asetukset eivät ilmeisesti olleet oikein kohdallaan, mutta koettakaa tihrustaa...

Kakut ovat molemmat viiden munan kakkuja, kostutus mansikkamehua ja väleissä valkosuklaamoussea sekä mansikkamoussea. Kuorrutus ja pursotukset ovat vispikermaa. Pursotuksiin en ole oikein tyytyväinen, sillä ne oli pakko tehdä pienemmällä tyllalla kuin mitä yleensä käytän, sillä muuten kakkuihin ei olisi saanut kupuja enää päälle eikä kakkulaatikoitakaan sattunut olemaan. Kakkukuvut olivatkin todella tarpeen, sillä juhlapäivänä satoi kaatamalla ja kakut oli kuljetettava valmiina perille. Minä kastuin läpimäräksi, mutta onneksi kakut eivät!!

747862.jpg

Tässä ensin tämä vauva-kakku ja koristeena elämäni ensimmäinen marsipaanivauva! Vauvan alla oleva laatta on myös marsipaania, kaikki kukat ovat vaahtokarkkimassaa ja vihreät lehdet pursottelin pikeeristä. Lisäkoristeena muutamia valkoisia ja pinkkejä sokerihelmiä. Kukkiin ja vauvan peittoon sipaisin pinkkiä kimallejauhetta.

Vauvan muovailu oli kyllä hauskaa, kuten yleensäkin koristeiden tekeminen. Täytyisi vain harjoitella lisää... Kunpa saisin jostain taiottua vuorokauteen pari lisätuntia!

747866.jpg

Tämän kakun koristelin sitten enemmän hääparia ajatellen. En halunnut tähän alkaa tekemään mitään hahmoja tai muita perinteisiä hääaiheita, vaan koristelin kakun samantapaisilla kukkasilla kuin tuon vauva-kakunkin. Onhan sydän tietysti muotona jo romanttisempi kuin pyöreä. Sydänlaatta on marsipaania, kukat vaahtokarkkimassaa ja lehdet pikeeriä.

Liljat ovat kyllä koristeina kakun päällä mielestäni tosi kivoja. Niillä saa helposti näyttävyyttä ja kolmiulotteisuutta koristeluun. Nuo liljat on tehty isolla liljamuotilla, jonka halkaisija on n. 10 cm ja kuivatettu liljanaulan avulla muotoonsa. Liljojen hento vaaleanpunainen pohjaväri on peräisin suoraan vaahtokarkeista, korostin sitä hiukan pinkillä kimallejauheella.

Tilauskakkuja on tulossa myöhemmin vielä lisääkin. Jospa sitten muistaisin tarkistaa kameran asetukset ennen kuvaamista!! Lopputulosta olisi huomattavasti mukavampi katsella...