Täytän tänään 31 vuotta ja sen kunniaksi testasin uutta kakkureseptiä. Mitään juhlia emme nyt edes vietä, sillä parin viikon päästä juhlitaan mieheni 3-kymppisiä. Tämä kakkuohje on alunperin Kotiliedestä, mutta löysin tämän Juhlattaren blogista. Kiitos Juhlatar ideasta!!

Kakun koristelu ei ole ensinkään sitä mitä suunnittelin. Lopulta parin epäonnistuneen viritelmän jälkeen kaivelin taas koristevarastoja ja lopuksi tökin reunoille nuo rullavohvelit (osa niistä sai jo lentävän lähdön kuopuksen käsittelyssä).Ehkäpä on viisainta kokeilla erikoisempia koristeluideoita ilman pikkuapulaisia...

1016011.jpg

Tässä siis valkosuklaista virtuaalikakkua, olkaa hyvät!!

 

Tässä oma versioni Kotilieden valkosuklaaunelmasta:

Pohja: n. 150 g kaurakeksejä murustettuna

reilut 0,5 dl Wiener nougat crushia

50 g voita sulatettuna

Täyte: 6 liivatelehteä

0,5 dl kahvia

1 dl kermalikööriä

200 g valkosuklaata sulatettuna

4 dl vispikermaa vaahdotettuna

2 tl vaniljasokeria

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita pohjan ainekset ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Kuumenna kahvi ja kermalikööri kiehuvan kuumaksi ja liuota siihen liotetut liivatteet. Vatkaa hiukan jäähtynyt suklaasula vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon joukkoon ja lisää lopuksi liivateneste ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjan päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli.

Kakku oli hyvää (ja makeaa), mutta olisin kaivannut siihen vielä jotain... Ehkä tummasta suklaasta tehtynä kakku olisi ollut enemmän minun makuuni. Täytyy kokeilla seuraavalla kerralla!