Leipäjuusto ja hillat (kuten niitä täällä meilläpäin kutsutaan) sopivat täydellisesti yhteen, vaikka en kumpaakaan erikseen mitenkään erityisemmin rakasta. Muistelen joskus nähneeni jossain joululehdessä leipäjuustopohjaisen hillakakun, mutta ohjetta siihen ei ole enkä aineksiakaan muista, joten kehittelin tämän version ihan omasta päästä..

1240820519_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjana siis leipäjuustokiekko, päällä hilla-tuorejuustotäyte ja pinnalla kermavaahtopursotukset, kokonaisia hilloja ja leipäjuustopaloja. Tarkempaa ohjetta voin kirjoitella, jos jotakuta kiinnostaa..

Tämä kakku oli todella hyvää ja sai esikoisen synttäreillä osakseen vuolaita kiitoksia eli tätä meillä tehdään takuuvarmasti vielä usein!!!

 

Edit: Tämä kakku herätti yllättävänkin paljon kiinnostusta, joten tässäpä ohje kaikille herkkusuilleKieli ulkona

Pohja: leipäjuustokiekko

Täyte: 200 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl lakkahilloa

0,5 dl tomusokeria (voi jättää poiskin, jos hillo on kovin makeaa)

vajaa tl lakka-aromia tai 2 rkl lakkalikööriä (voi jättää myös halutessaan pois)

2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa

4 liivatelehteä

Pinnalle hilloja (lakkoja), kermavaahtoa ja leipäjuustopaloja

Tein tämän kakun halkaisijaltaan n. 20 cm:n irtopohjavuokaan, jolloin kakusta tuli mukavan korkea ja leipäjuuston reunoilta riitti pieniä paloja myös kakun koristeeksi. Kakku onnistuu ihan mainiosti myös isommassa vuoassa, (oma leipäjuustoni oli halkaisijaltaan 24 cm) sillä täyte on niin täyteläisen makuista ettei sitä välttämättä tarvita noin paksua kerrosta kuin kuvassa.

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja laita leipäjuustokiekko vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma ensin vaahdoksi, niin vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella toisessa kulhossa ja lisää sen joukkoon lakkahillo ja tomusokeri ja mausta halutessasi lakka-aromilla tai liköörillä. Kuumenna pieni vesitilkka kiehuvaksi ja liuota siihen kylmässä vedessä liotetut, kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuusto-lakkaseokseen koko ajan hyvin sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita täyte tasaiseksi.

Kaada täyte vuokaan juuston päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia, tai vaikka yön yli. Pyöräytä veitsellä tai paletilla kakun reunat irti vuoasta ennen reunan irrottamista. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele mielesi mukaan esim. kokonaisilla hilloilla, kermavaahdolla ja juuston kanttipaloilla.

Kannattaa kokeilla, sillä tämä on H Y V Ä Ä!!