Sain kunnian tehdä kakkuja vanhan ystäväni pojan 4-vuotissynttäreille. Synttärisankari, kuten niin moni muukin poika, tykkää Salama McQueenista ja kakutkin tietysti tehtiin aiheeseen sopiviksi.

1939840.jpg

1939848.jpg

1939845.jpg

1939854.jpg

Otin aikamoisia vapauksia Salaman ulkonäön suhteen ja nyt vasta kuvista tajusin että unohdin suunkin kokonaan!! Toivottavasti kakku kuitenkin Jonille kelpaa pienistä vajavaisuuksista huolimatta!

Paistoin tavallisen sokerikakkupohjan Wiltonin autokakkuvuoassa ja leikkasin pohjan neljään osaan. Kakun täytteenä on aina yhtä hyvää Hellapoliisin mansikkamoussea (laktoosittomana tällä kertaa) ja kostutukseen käytin metsämansikkamehua. Täytin kakun kelmutettuun autovuokaan ja täytteen hyydyttyä veistelin autosta hiukan enemmän Salaman muotoisen. Sivelin kakun kauttaaltaan sokericremellä (laktoositonta myös) ennen marsipaanilla kuorruttamista. Marsipaani taipui kerrankin melko tasaisesti kakun päälle. Pari pientä ryppyä alareunaan tuli, mutta sain ne onneksi renkaiden alle piiloon! Renkaat muovailin Kick-lakutoffeesta ihan näppituntumalla. Kaikki koristeet on marsipaania, tosin ruutulipuissa käytin sokerimassaa seassa "kovettimena" ja lippujen varsiin piilotin keittämätöntä spagettia tueksi. Suihkaisin kakun pintaan myös hitusen helmiäistä antamaan kiiltoa, mutta se ei kuvissa oikein erotu.

Tähän kakkuun olisi voinut tietysti laittaa vaikka miten upeita sponsoritarroja ja muita hienouksia, samoin kuin aidomman oloiset valot yms. mutta viime yönä yhteen asti näpertelin koristeita ja tähän asti voimat riittivät! Olen itse kuitenkin lopputulokseen ihan tyytyväinen, vaikka muutama pikkumoka tulikin. Toivottavasti kakku on mieleinen myös synttärisankarille perheineen sekä tietysti myös vieraille! Makoisia 4-vuotissynttäreitä Jonille ja paljon onnea!!