No niin, tässä teille näytille valmis kissa-kakku. Vaikka kakulla juhlistetaankin 15-vuotiaan pojan synttäreitä, en millään malttanut olla laittamatta muutamaa kukkaa koristeeksi (ainainen kukkafani!). 

Hiukan vielä tuota maalausta viimeistelin eilen illalla, joten tässä ensin kuva lopullisesta maalauksesta. Kuva on valitettavasti hiukan huono ja maalaus kiiltelee...

1240868.jpg

Tässä koko kakku...

1240867.jpg

..ja hiukan lähikuvaa..

1240870.jpg

Pohjana kakussa on kuuden munan tavallinen sokerikakkupohja (halk. 27cm), jonka kostutin metsämansikkamehulla. Täytteenä on vaniljakreemin ja kermavaahdon sekoitusta sekä mansikanpaloista ja hyytelösokeriliemestä tehtyä mansikkatäytettä (raikkaampi vaihtoehto mansikkahillolle). Marsipaanimaalauksen alle sipaisin sokeri-kreemiä ja pursotukset ovat vispikermaa. Kukkakoristeet ovat myös marsipaania ja lisänä turkooseja sokerihelmiä. Kakku on täysin laktoositon.

Pitkästä aikaa käytin tuota laktoositonta vispikermaa ja se on mitä mainioin kakkukerma, vaikkakin hiukan kallis. Se vaahtoutuu nopeasti kauniiksi vaahdoksi (jos nyt kermaavaahtoa voi niin kutsua) ja pursottuu kuin unelma. Hiukan lisäsin vaahtoon tomu- ja vaniljasokeria sekä vaniljakreemijauhetta.

Vaniljakreemijauheen määrää on kysytty usein ja tähän kakkuun (vaahdotin kerralla 8dl kermaa) lisäsin reilun ruokalusikallisen jauhetta, mikä oli ihan riittävä määrä. Kreemijauheissa on jonkin verran eroja, joten sen tarkkaa määrää on hankala sanoa. Yleensä vatkaan näihin isompiin kakkuihin kerralla tuon 8dl kermaa (jota jää aina hiukan yli) ja kreemijauhetta laitan pari ruokalusikallista. Vaniljaista makua voimistan vielä vaniljasokerilla ja lisämakeutena käytän tarvittaessa tomusokeria, sillä se sulaa tosi nopeasti ja kermavaahdon rakenne pysyy hyvänä.