Maraboun minttukrokantti-suklaa on ihan mielettömän hyvää ja halusin kokeilla siitä myös kakkua.

1526200.jpg

Pohjana käytin kaakaolla maustettua kääretorttupohjan palaa, jonka kostutin maidolla. Tein kakun pieneen irtopohjavuokaan (halk. 18 cm) Täytteeksi laitoin siis:

200 g mintturkrokantti-suklaata sulatettuna

pari riviä Pandan tummaa suklaata sulatettuna (antamaan väriä ja voimakkaampaa suklaan makua)

1 prk Keiju-vanilja"tuorejuustoa"

3 dl vispikermaa

4 liivatelehteä

Vaahdota kerma peheäksi vaahdoksi. Sekoita sulatettu suklaa tuorejuuston joukkoon. Sulata liotetut liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja valuta ohuena nauhana suklaaseoksen joukkoon koko ajan huolellisesti sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja nosta kakku kylmään muutamaksi tunniksi täi yön yli. Pyöräytä kakku irti vuoan reunoilta ennenkuin irrotat reunan. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele mieleiseksesi.

Kakku on tosi suklainen ja ihanasti mintunmakuinen. Suosittelen! Koristeeksi laitoin kaupan valmiita suklaaruusuja, joihin suihkin pronssispraytä sekä marsipaanilehtiä ja kiehkuroita, jota myös saivat pintaansa hiukan pronssihohdetta. Lopuksi sirottelin vielä helmiäisiä kakun pinnalle.