Nämä appelsiininmakuiset porkkanaleivokset tein myös tilauksesta synttäreille...

1885968.jpg

Tässä viimein ohje:

Pohja: 5 kananmunaa

4 dl sokeria

200 g juoksevaa margariinia (tai sulatettua voita/margariinia)

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

4 tl kanelia

6 dl hienoksi raastettua porkkanaa

Kuorrutus: 200 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g tomusokeria

50 g pehmeää voita

muutama tippa appelsiiniaromia

Koristeeksi appelsiiniströsseleitä

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen margariinin kanssa. Lisää lopuksi taikinaan porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipannulle ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Vatkaa kuorrutuksen aineet sekaisin sähkövatkaimella. Mausta varovasti appelsiiniaromilla ja maistele välillä. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalevylle ja kuvioi pinta halutessasi koristeraapalla ja koristele strösseleillä. Leikkaa levy leivoksiksi ja säilytä kylmässä. Leivokset ovat parhaimmillaa vasta seuraavana päivänä, kun ehtivät maustua ja mehevöityä jääkaapissa.

Tätä ohjetta olen käyttänyt jo vuosia ja leivokset ovat aina yhtä hyviä. Tällä kertaa käytin kuorrutukseen tuorejuustoa ja maustoin applesiinilla, alunperin ohjeessa käytetään sulatejuustoa.