Synttäritarjoiluja tämäkin. Idea ja koristelu lainattu Kaurislapselta, mutta ohjetta hiukan muokkasin. Kiitokset Kaurislapselle!! =)

1051107.jpg

Kakku on pieni, halkaisijaltaan vain 18 cm.

Pohja: 150 g kaurakeksejä

50 g voita sulatettuna

Täyte: 1 pkt (250 g) mascarponea

1,5 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

2 dl vispikermaa vaahdotettuna

4 liivatelehteä

vajaa dl kermalikööriä

Pinnalle: kinuskikastiketta

Koristeeksi ananaskirsikoita

Murskaa keksit ja sekoita voisulaan. Painele muruseos pienen irtopohjavuoan pohjalle (kakku- tai leivinpaperin päälle). Sekoita mascarpone, sokerit ja kermavaahto keskenään. Kuumenna likööri kiehuvan kuumaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Valuta kinuskikastikkeesta rinkuloita kakun pinnalle ja vedä tikulla säteittäisiä viivoja, jotta kinuskiraidat "marmoroituvat". Nosta kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli. Koristele ananaskirsikoilla.

Tätä kakkua muunnelmineen on tehty monessakin blogissa ja täytyy myöntää että se on tosi hyvää!! Kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa mascarponea, ja se antoi kakulle ihanan samettisen rakenteen ja hyvän maun. Mascarponea tulen kyllä käyttämään jatkossakin!!