Tämä kakku pääsi juhlistamaan 6 vuotta täyttävän pojan synttäreitä. Pikkumiehen toiveena oli saada kakkuun mustaa väriä ja Batman. Äiti puolestaan toivoi kakun täytteeksi mansikkamoussea ja näiden toiveiden pohjalta syntyi lopulta tällainen kakku:

1245502297_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1245502342_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakussa on kahdeksan munan sokerikakkupohja paistettuna suorakaiteen muotoisessa reunavuoassa (säädettynä n. 22cm x 32 cm) ja pohjan kostutukseen käytin metsämansikkamehua. Täytteenä siis toiveen mukaisesti mansikkamousse. Kakun pintaan sivelin varmuuden vuoksi sokericremeä, sillä kakku joutui odottelemaan tarjoilua muutaman tunnin ja pelkäsin maalauksen vettyvän pelkän kerman päällä(marsipaani oli nimittäin maalatessakin aika pehmeää..). Kakun sivuille sivelin Flora vispiä ja samaa tavaraa ovat pursotuksetkin. Reunoilla lisäksi isoja hopearakeita ja alareunan pursotusten päälle sirottelin vielä sitruuna- ja salmiakkiströsseleitä toistamaan Batman-logon värejä.

Maalaus on jälleen tehty marsipaanille Wiltonin pastaväreillä. Ne ovat minusta edelleenkin parhaat maalausvärit (toki sopivat erinomaisesti muuhunkin käyttöön) ja olen siis muunkin merkkisiä värejä testannut. Nimen ja iän painoin erilliselle marsipaanisuikaleelle leimasinkuvioilla ja maalasin kuviot lopuksi valkoisella elintarvikevärillä.

Tämä kakku oli tosi mieluinen projekti kaikkien romanttisten kukkaiskakkujen jälkeen (niin paljon kuin sitä tyyliä rakastankin..) ja tämä nimenomainen Batman-kuva on odottanut maalaamista paperille tulostettuna jo kauan. Batman-aiheinen kakku oli nimittäin suunnitelmissa jo aiemmin ja silloin surffailin netissä etsien sopivaa kuvaa. Tämä oli minusta mukavan näyttävä kuva, mutta silti selkeä ja hahmokin näkyy kokonaan. Lopputulokseen olen itse ainakin tyytyväinen, toivottavasti siinä oli saajankin mielestä riittävästi mustaa ja kunnon Batman! Onnittelut Veikalle vielä näin jälkikäteen!!