Tekaisin tänään tämmöisen pienen hyydykekakun Uudenvuodenaaton kunniaksi. Ulkoasuun en ehtinyt panostaa juuri ollenkaan, sillä mahataudista toipuvat tyttäret eivät antaneet äipän syventyä leivontapuuhiin. Kakku ei siis ole mikään kaunokainen, mutta maku ainakin on kohdallaan, sen uskallan luvata!!

1172408.jpg

Kehittelin tämän kakkuohjeen jo ennen joulua, mutta kakku tuli syötyä ennen kuin ehdin sitä edes kuvata. Ja ihanaa se onkin (vaikka itse sanonkin)!! Mascarponen, valkosuklaan ja karpalon liitto on kerrassaan herkullinen, suosittelen lämpimästi!!

Pohja: 150 g pipareita murustettuna

n. 80 g voita sulatettuna

Täyte: 130 g valkosuklaata sulatettuna

2 dl kermaa

0,75 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

250 g mascarponea

1 dl kuivattuja karpaloita

3 liivatelehteä

tilkka vettä

Pinnalle: 2 dl karpalolikööriä (tai karpalomehua tai molempia sekaisin)

3 liivatelehteä

 

Sekoita piparimurut ja voisula sekaisin ja painele seos pieneen (halk. 18-20 cm) irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.

Vaahdota kerma ja lisää sen joukkoon sokerit, mascarpone, valkosuklaa ja karpalot. (Seos on tosi tönkköä, mutta notkistuu liivatteiden lisäämisen jälkeen.) Sulata liotetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi.

Kuumenna likööri (tai mehu tai niiden seos) kiehuvaksi. Voit keittää likööriä hetken, jos haluat siitä prosentit pois. Sulata liotetut liivatteet kuumaan likööriin ja anna seoksen jäähtyä muutama minuutti. Valuta liivateseos varovasti esim. lusikan avulla kakun pinnalle ja nosta kakku vielä jääkaappiin hyytymään.

Pyöräytä kakun reunat irti vuoasta lastalla tai veitsellä ja irrota vasta sitten vuoan reunat. Nosta kakku tarjoiluvadille ja koristele mielesi mukaan. Omaan kakkuuni kokeilin tehdä isoja lastuja valkosuklaasta, huonolla menestyksellä. Lisäkoristeeksi laitoin sokerihelmiä ja marsipaanitähden.

Tämän kakun myötä haluan toivottaa blogini lukijoille

Onnellista ja Herkullista Uutta Vuotta

ja leipomisiin siis jälleen vuonna 2008!!