Sain kunnian tehdä kakun ystäväni pienen pojan ensimmäisiin suuriin juhliin ja vieläkin suurempi kunnia oli että minua pyydettiin yllättäen myös tämän ihanan vauvelin kummiksi! Ihanaa!

Kakussa nyt ei sinänsä ole oikeastaan mitään vauvamaista, vaan tämä sopisi ihan yhtä hyvin vaikka syntymäpäiville. En yksinkertaisesti ehtinyt näpertelemään erikoisempia koristeita tähän kakkuun vaan pyöräytin tuttuja ruusuja ja lehtiä, mutta väritys sentään on poikavauvalle sopiva ;)

1981893.jpg

Tässä salamalla otetussa kuvassa näkyy koristeiden kimmellys paremmin..

1981896.jpg

..kun taas tässä ilman salamaa otetussa värisävyt näyttävät aidommilta.

Kakussa on kahdeksan munan pohja paistettuna neliskanttisessa reunavuoassa. Kakusta toivottiin samanmakuista kuin aiemmasta pääkallokakusta, eli täytteeksi laitoin omatekoista mansikkahilloa ja pakastemansikoita soseutettuna sekä diplomaattikreemiä. Pursotukset tein Flora vispillä, joka nyt vaahtoutui kunnolla. Ruusut ja pikkukukat tein sokerimassan ja marsipaanin seoksesta, lehdet marsipaanista ja lisäkoristeeksi ripottelin valkoisia ja vaaleansinisiä sokerihelmiä. Spritsauksia varten sekoitin kimaltavaa vaaleanvihreää ja tavallista sinistä koristelugeeliä ja väristä tulikin kivan turkoosi. Lisäkoristeeksi tein vielä vaaleansinisen laatan johon kirjoitin pikkumiehen nimen, mutta siitä en saanut yhtään onnistunutta kuvaa. Jätin laatan irralliseksi ihan siitä syystä että nimi säilyi yllärinä loppuun asti, vaikka kakkua vähän kurkisteltiinkin ennen vauvan kastamista.

Sylin täydeltä onnea pienelle kummipojalleni Olli Ensiolle ensimmäisten juhlien ja komean nimen johdosta!!