Synttäritarjoiluja tämäkin. Tarkoitus oli koristella torttu ananaskirsikoilla, mutta unohdin... Tarjolla oli näiden lisäksi vielä cocktailpiirakoita, kristallipullia jne. mutta niistä en edes ottanut kuvia.

1361496.jpg

Kuva ei ole mikään mestariotos,mutta en ehtinyt kuvaa napata aikaisemmin...

Otin jostain vanhasta ohjeesta hiukan vinkkiä ainesosien suhteen (olisikohan ollut Valion..), mutta muuntelin sitä aika tavalla. Tässä siis oma versioni:

Pohja: 100 g margariinia (tai voita)

1 dl ruokokidesokeria

1 kananmuna

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Pohjan päälle reilu desi lime curdia

Täyte: 500 g maitorahkaa (käytin rasvatonta)

200 g ranskankermaa

200 g sitruunanmakuista "tuorejuustoa" (Keiju)

1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

0,75 dl maizenaa

5 kananmunaa

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kanamuna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi (älä vatkaa). Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunan väliin ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi (pari minuuttia). Levitä lime curd vuokaan pohjan päälle ja kaada lopuksi täyte vuokaan. Paista rahkatorttua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla reilu tunti, kunnes täyte on hyytynyt. Mikäli täyte uhkaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla. Anna rahkatortun jäähtyä kokonaan ennen vuoan reunan irrotusta ja tarjoilua.

Tein rahkatortun jo edellisenä päivänä ja jääkaapissa kelmulla peitettynä pintaan muodostui kosteutta. Pieni kauneusvirhe siis, mutta eihän se makua haitannut. Rakastan tämäntapaisia sitruunaisia leivonnaisia ja tuo välissä oleva lime curd teki rahkatortusta vielä entistäkin raikkaamman ja sitruunaisemman. Suosittelen!